4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75805
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Jeśli chodzi o sam scenariusz filmu jest dobry,obsada aktorska w porządku ,pani Urbańska
zagrała świetną role dobrze wkomponowana w cały film.Mi jakoś nie pasował Olbrychski
jako Piłsudski .Jeśli chodzi o obraz 3D był bardzo złej jakość,ciemny obraz,rozmazany w
ruchomych scenach,słaba rozdzielczość,słabo widoczne sceny batalistyczne, porównując
obraz z Avatarem to maluch z mercedesem.Ogólnie film oceniam w skali 1-6 na 3+ gdyby
nie obraz to była 5

ocenił(a) film na 9
Kris0002

nie wiem w jakim kinie oglądałeś ale ja w swoim co do jakości 3D nie mam zastrzeżeń - była dobra a miejscami bardzo dobra łącznie z rozdzielczością i jak dla mnie bardzo dobrze widoczne sceny batalistyczne. No i faktycznie porównując z Avatarem to maluch z mercdesem tylko że to Avatar jest tu tym maluchem.

użytkownik usunięty
Hans

zgadzam się z Hansem

ocenił(a) film na 4

Podchodzicie do filmu za bardzo patriotycznie ,a trzeba być obiektywnym,Avatar maluchem jeśli chodzi o sceny 3D śmiechu warte, Avatar to mistrzostwo jeśli chodzi o obraz 3D.Sceny walki w 1920 BITWA WARSZAWSKA były wielkim zamieszaniem,wszystko wielką plamą na obrazie.W dobrym 2D film o wiele lepiej by się prezentował,a tak klapa,mało efektów.

użytkownik usunięty
Kris0002

akurat z patriotyzmem to u mnie przesadziłeś nie jestem z tych no wiesz nie będę mówił o kogo chodzi,bo wszyscy wiedzą film bardzo dobry wręcz wybitny jak na polskie warunki Avatara w 3D nie widziałem,a w końcu 3D zobaczyłem i to nie w amerykańskiej produkcji,a polskiej do tego Daniel Olbrychski,Borys Szys,Bogusław Linda czegoś chcesz więcej towarzyszu Kris0002 oczywiście z tym towarzyszem to żart

ocenił(a) film na 9
Kris0002

Ja osobiście się zawiodłem co do 3D jeśli chodzi o Avatara i wcale się nie zachwycam nim. Jak już pisałem, więcej i to zdecydowanie doświadczyłem tego tutaj.

ocenił(a) film na 10
Hans

nie wem czemu sie czepiacie filmu, jest swietny, dobrze zagrany, swietne sceny, charakteryzacja tez super. moja ocena 10 na 10

ocenił(a) film na 5
Kris0002

też zgadzam sie z Hansem. Na avatarze bylam w imaxie i nie moglam sie dopatrzec tego 3d :P na bitwie w mniejszym kinie i 3d w pytke. Niestety, prócz 3d i znakomitych zdjęc film kiepski. Slaby scenariusz, postacie wcale nie zbudowane. Dobrzy aktorzy grali sztucznie. Więcej ruskich niż polaków na ekranie. pff

ocenił(a) film na 5
Kris0002

potwierdzam jakosc 3d do kitu ogladalem w ciagu dnia 3 filmy w tej technologi: iron man, men in black i oczywiscie 1920 bitwa warszawska. Niestety najsłabiej wypada nasza produkcja.