Jeśli chodzi o sam scenariusz filmu jest dobry,obsada aktorska w porządku ,pani Urbańska
zagrała świetną role dobrze wkomponowana w cały film.Mi jakoś nie pasował Olbrychski
jako Piłsudski .Jeśli chodzi o obraz 3D był bardzo złej jakość,ciemny obraz,rozmazany w
ruchomych scenach,słaba rozdzielczość,słabo widoczne sceny batalistyczne, porównując
obraz z Avatarem to maluch z mercedesem.Ogólnie film oceniam w skali 1-6 na 3+ gdyby
nie obraz to była 5
nie wiem w jakim kinie oglądałeś ale ja w swoim co do jakości 3D nie mam zastrzeżeń - była dobra a miejscami bardzo dobra łącznie z rozdzielczością i jak dla mnie bardzo dobrze widoczne sceny batalistyczne. No i faktycznie porównując z Avatarem to maluch z mercdesem tylko że to Avatar jest tu tym maluchem.
Podchodzicie do filmu za bardzo patriotycznie ,a trzeba być obiektywnym,Avatar maluchem jeśli chodzi o sceny 3D śmiechu warte, Avatar to mistrzostwo jeśli chodzi o obraz 3D.Sceny walki w 1920 BITWA WARSZAWSKA były wielkim zamieszaniem,wszystko wielką plamą na obrazie.W dobrym 2D film o wiele lepiej by się prezentował,a tak klapa,mało efektów.
akurat z patriotyzmem to u mnie przesadziłeś nie jestem z tych no wiesz nie będę mówił o kogo chodzi,bo wszyscy wiedzą film bardzo dobry wręcz wybitny jak na polskie warunki Avatara w 3D nie widziałem,a w końcu 3D zobaczyłem i to nie w amerykańskiej produkcji,a polskiej do tego Daniel Olbrychski,Borys Szys,Bogusław Linda czegoś chcesz więcej towarzyszu Kris0002 oczywiście z tym towarzyszem to żart
Ja osobiście się zawiodłem co do 3D jeśli chodzi o Avatara i wcale się nie zachwycam nim. Jak już pisałem, więcej i to zdecydowanie doświadczyłem tego tutaj.
nie wem czemu sie czepiacie filmu, jest swietny, dobrze zagrany, swietne sceny, charakteryzacja tez super. moja ocena 10 na 10
też zgadzam sie z Hansem. Na avatarze bylam w imaxie i nie moglam sie dopatrzec tego 3d :P na bitwie w mniejszym kinie i 3d w pytke. Niestety, prócz 3d i znakomitych zdjęc film kiepski. Slaby scenariusz, postacie wcale nie zbudowane. Dobrzy aktorzy grali sztucznie. Więcej ruskich niż polaków na ekranie. pff