4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75807
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Jest mi bardzo przykro, że wystawiam temu filmowi 1... doszło jednak do tego, że oglądając
film o wydarzeniu za które jestem dumna czuje wstyd i zażenowanie... Szyc- porażka,
Urabńska- wklejona w mundur twarz z tabloidu, Olbrychski- wykazał moim zdaniem zero
polotu w roli Piłsudskiego... jedyne postaci pasujące do klimatu ( jeżeli w ogóle można mówić
tutaj o jakimkolwiek klimacie) to moim zdaniem charyzmatyczny Czekista i Bohun ;)...

Jeszcze ta żenująca końcówka... i piosenka przy napisach końcowych.

Jest mi bardzo przykro, że nie potrafimy nakręcić filmu o naszej historii..
Ten film nie nadaje się nawet do puszczenia gimnazjalistą, bo gdyby oglądał go ktoś kto nie
zna rysu historycznego tej bitwy, nie zorientowałby się nigdy o co chodzi i co właściwie
zawdzięczamy MY i CAŁA EUROPA temu zwycięstwu.

Pierwszy raz, pisze komentarz.... i to jeszcze pod filmem któremu wystawiam bombę ..

ocenił(a) film na 8
Bejheret

Piosenka mi się bardzo podobała
Urbańska zagrała naprawde dobrze

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Urbańska,dobrze ?
Pss, dokładnie zgadzam się ze stwierdzeniem Bejherta "wklejona w mundur twarz z tabloidu", zero uczuć a jak juz się pojawiły to były sztucznie zagrane, nie umiała wczuć się w rolę, zresztą dla niej to żadna nowość, uważam, że jest słabą polską aktorką!!
A co do samego filmu, niestety porażka. Kiedyś uważałam że Polska robi dobre filmy o przeszłości Polski teraz jednak zmieniam zdanie :C
Dziękuję, pozdrawiam :D

ocenił(a) film na 3
olcikus3

Tym filmem dziadek Hoffman pokazał, że kręcenie filmów powinien już zostawić innym.
Oglądając Natasze miałem deja vu z tańca z gwiazdami, do tego dochodzą nieumiejętnie połączone wątki, słaba muzyka, i kiepskie sceny batalistyczne.
taki historyczny "kac wawa"
ja bynajmniej po obejrzeniu tego czegoś mam kaca ale moralnego...że zdecydowałem się to "coś" zobaczyć