http://techsfera.pl/wszystko-o-nowej-kamerze-panasonic-full-hd-3d-wideo/
Jak widać, standardowe rigi oraz panas nie dający zbyt profesjonalnego wrażenia.
O kamerze Camerona można oczywiście zapomnieć ;)
Słowo "zintegrowana" kojarzy mi się się z aparatem w komórce;) Ale nie mnie to oceniać.
Swoją drogą jakiś czas temu miałem okazję bawić się kamerami Panasonic na warsztatach operatorskich, chciałbym mieć coś takiego na własny użytek;)
A na cholerę ten film będzie w 3D, się pytam? Żeby młodzież zaciągnąć do kin? Niech lepiej zapomną o tym, bo umoczą jak przy 'Starej Baśni'. Hoffman już dawno powinien przejść na emeryturę. Kur*a, naprawdę to będzie gówno, aż się boję. Kto chciałby obejrzeć ułanów w 3D?
Kto chciałby obejrzeć ułanów w 3D? ... człowieku, zdziwił byś się, :D ... szarża z avatara niebieskich koników, przy szarży Ułanów (Husarii Sobieskiego niebawem mam nadzieje) będzie niczym! ... nie zapominaj że zdjęcia robi Idziak ;)
To mnie nie przekonuje. Widziałem na co stać pana Hoffmana w 'Starej Baśni' i 'Ogniem i mieczem' i muszę stwierdzić, że zmarnował potencjały tkwiące w tych historiach. Z całym szacunkiem dla jego wcześniejszych dokonań, uważam że nie powinien robić tego filmu, a już na pewno nie w 3D. Ale kto mu tam zabroni...
Lepsze kamery też są w użyciu, te kamery słóża jedynie jako dodatek i jest ich kilka na planie przy większych scenach. Z tego co ja się wywiadywałem. Teraz paznokciem można nakręcić dobrę zdjęcia - więc nie jest to w żadnym razie miara profesjonalności wielkość kamery. Redone bez wszystkich dodatkow i obudowy są jeszcze mniejsze od tego. :P