4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75807
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Czy można na ten film zabrać 8 latka ? Są jakieś drastyczne sceny ?

ocenił(a) film na 8
braciagawel

Są drastyczne sceny.

ocenił(a) film na 5
camar0

zdecydowanie nie dla małych dzieci.

ocenił(a) film na 6
Doback

Tak, akcja z ręką zdecydowanie nie dla dzieci.

ocenił(a) film na 4
braciagawel

Ty tak na serio? Chcesz zabrać dziecko a film oparty a wydarzeniach historycznych z 1920r i oczekujesz że nie będzie drastycznie?

ocenił(a) film na 3
braciagawel

to jak byś zabrała dziecko na szeregowca rayana i liczyła , że film mu się spodoba

braciagawel

Na stronie jednego kina można znaleźć takie zastrzeżenie dystrybutora: "UWAGA: dystrybutor filmu podkreśla, że w przypadku młodzieży jest on odpowiedni od co najmniej ostatniej klasy gimnazjum. Dla dzieci młodszych film może być zbyt brutalny."Ostatnia klasa gimnazjum co daje jakieś 15 lat.

ocenił(a) film na 1
s_c_a_r

takim zapisem po cichu rezyser liczy ze pojda do kina ci gimnazjalisci i licealisci i nabija kabze w ramach narodowego zrywu i ogladanie "historycznego filmu". na szczescie te krwawe sceny sa tak zrealizowane ze nic nie widac:D ogolnie nie polecam tego filmu mlodziezy bo nic nie wnosi: lepiej wziac ksiazke i poczytac o tych czasach.

ocenił(a) film na 9
Arek12345

no to jak ty nic nie widziałeś przy krwawych scenach to albo okulary miałeś mocno brudne albo byłeś na ocenzurowanej wersji. Film nie dla małych dzieci. No i jesli uważasz że film nic nie wnosi i nie pokazuje historii no to brak mi słów. Nie jest to co prawda widowisko historyczne Wołoszańskiego ale ci co nic nie wiedzą o tamtych czasach sporo mogą się dowiedzieć.

użytkownik usunięty
braciagawel

Bierz śmiało. Niech się łepki dowiadują jak wygląda wojna. Sam zaliczyłem klasykę kina w bardzo młodym wieku i doskonale w pamięć zapadł mi chociażby Pluton.