Nie rozumiem czemu film jest porażką; nie jest zły, jest nawet dobry. I czemu wszyscy czepiają się
Nataszy?
po co ci jej występy? - nie oglądaj filmów, w których ona gra
a za nim następnym razem powiesz to kogoś gimbus, pomyśl czy nie jest dorosły lub starszy od cb
Gimbus to stan umysłu, nie kwestia wieku. A co do zarzutu - sam by nie zagrał NO I NIE GRA. A ta pinda bez zdolności aktorskich dała dupska reżyserowi i od razu główna rola, innym razem producentowi muzy i płytka gotowa. Widziałeś, jak ona to śpiewa? Widziałeś reklamę tego jej czegoś dźwiękowego? Jest znana z tego, że jest znana, a CKM zagrał sto razy lepiej niż ona w słynnej scenie gwałtu na karabinie. Gimbusie.
"akurat wszystkie te występy, które odgrywała na scenie wyglądały na profesjonalne,
z resztą ona w ogóle jest dobrą tancerką"
"Zresztą" a nie "z resztą".
Gdyby jej pojawianie się w tym filmie ograniczono tylko do wygibasów scenicznych to nikt nie miałby pretensji. Ot, ładna statystka. Problem jednak polega na tym, że próbowano zrobić z tancerki estradowej aktorkę filmową, a to zupełnie różne światy. I owa tancerka, zamiast być statystką (a którą mogłaby śmiało być) stała się postacią pierwszoplanową.
"sam byś lepiej nie zagrał"
A skąd wiesz, czy Shamar nie zagrałby lepiej? Znasz go? Ja nie wiem, czy Shamar nie zagrałby lepiej, ale wiem, że Urbańska nie ma dyplomu aktorskiego ani nawet naturszczykowskiego talentu. I dlatego angażowanie jej do jednej z głównych ról w tym filmie to najgorsze, co można było zrobić, obok oczywiście żałosnego scenariusza.
Właściwie film byłby całkiem dobry, bo ja (osobiście) lubię filmy zahaczające o historię. No i aktorstwo, trzeba przyznać, byłoby doborowe (Szyc, Linda, Olbrychski, Ferency), gdyby nie pewna pseudo aktoreczka, która wprowadza kicz przez duże K. Przepraszam, ale nawet stażyści, odwalili kawał dobrej roboty (pamiętacie żołnierza, który został zraniony podczas bitwy i Rosjanin rzucił się na niego, by buty mu zabrać? Wykazał więcej ekspresji i kunsztu aktorskiego niż ta pani). Natasza ładnie wygląda, ładnie śpiewa, ładnie tańczy, ale do aktorstwa się nie nadaje i to widać.