4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75805
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

W końcu po pół roku czekania, na stronie wytwórni filmowej Zodiak:
http://www.zodiakfilm.pl/pl/
pojawił się nowy zwiastun "Bitwy Warszawskiej 1920", tym razem jest to już "obrobiony" materiał.
Jak dla mnie sceny batalistyczne zapowiadają się całkiem nieźle, natomiast pod względem ilości patosu "Bitwa..." przebija nawet "Dzień niepodległości", no i to tańcowanie...

ocenił(a) film na 3
BartekJerzy

Pod względem rozmachu i efektów będzie to chyba najlepszy film od czasów Potopu. Dawno nie było w polskim kinie takich dużych scen grupowych, z taką ilością kuni. Ot efekty specjalne są coraz lepsze i tańsze.

ocenił(a) film na 4
Richtie

szkoda tylko że taki mały format tego zwiastunu na tej stronie jest, ale pewnie niedługo bedzie na youtube

ocenił(a) film na 3
Richtie

Tylko ten Józef "wszystko jest w rękach Boga" Piłsudski mnie denerwuje. Kto w ogóle wymyślił taką kwestię ? No i jeszcze Natasza, która stroi nie wiadomo jakie miny podczas strzelania z tego ckmu i w ogóle psuje ten film. Reszta wygląda całkiem ok, ale to jednak 2 z 3 najważniejszych postaci w filmie. No, ale może jeszcze zmienię zdanie po obejrzeniu filmu.

Swoją drogą byłem pewien, że ten bolszewicki komisarz za którym stoi Szyc to postać pozytywna i on go broni przed swoimi towarzyszami. A jednak nie...

użytkownik usunięty
Richtie

Kto dał jej wogóle strzelać z tego ckm?

ocenił(a) film na 4

Mam nadzieję, że miała mało amunicji i szybko przestała strzelać. Richtie ma rację, dwie główne postacie i niezbyt dobre wrażenie, może w końcowej wersji jakoś to się lepiej ułoży.

A tak nawiasem mówiąc to dziwię się temu, jak Hoffman reklamuje ten film, a raczej jak go nie reklamuje. Dlaczego nie umieszczono tego zwiastuna w lepszej jakości na różnych portalach internetowych i w telewizji? Jest teraz co prawda na youtube ale w kiepskiej jakości. Ponadto nie było żadnej oficjalnej informacji o jego wydaniu, po prostu pojawił się na stronie Zodiaku, nawet na oficjalnej stronie filmu jest jeszcze dostępny tylko stary spot. Ciekawy sposób zdobywania widzów.

ocenił(a) film na 7
Richtie

Urbańska z całą pewnością popuściła przy tym strzelaniu. Mina zabójcza. Swoją drogą, dlaczego ona strzela, a amunicyjnym jest facet? No ludzie. Chyba się nasz Hoffman za bardzo w ruskie propagandówki zapatrzył.

użytkownik usunięty
BartekJerzy

http://www.youtube.com/watch?v=Swn9gQvquJA
Niestety rozdzielczość lepsza tylko trochę.

ocenił(a) film na 4

Czy Wam też się wydaje, że ten zwiastun zapowiada parodię polskich filmów "męczeńskich" ? Jakieś dialogi w stylu "wszystko jest w rękach Boga" , "Obiecaj mi, że wrócisz" , ksiądz biegnący z krzyżem na armaty... Chyba to jest tak dla jaj zrobione, jak myślicie ? Hoffman chyba nie postradał rozumu ?

użytkownik usunięty
l_m_siewicz

Właśnie to mnie martwi... dialogi są jak z serialu typu "M jak miłość" czy jakiegoś taniego teatrzyku. Mogę jeszcze przeżyć obsadę ale scenariusz będzie kiepski to się załamie.

l_m_siewicz

Też mnie trochę irytują niektóre dialogi... ze o pararampamapampam nie wspomnę. Ale efekty i sceny bitewne wporzo, czyżbyśmy się doczekali polskiego Camerona?

Sadzonkus

ksiądz na polu bitwy z tym krzyżem mnie rozwalił, od razu przypomniał mi się Ksiądz 3D ;p kto wie, może schowany miał tam sztylet? no rozmach może i mają, ale i tak na pewno 90% dochodów będzie pochodzić ze szkół na program lekcji o patriotyzmie..

ocenił(a) film na 7
freepick

Jeśli ktoś nie zna zbyt dobrze historii, to go "rozwala" ksiądz z krzyżem na polu bitwy.

ocenił(a) film na 7
freepick

Nasi przodkowie popatrzyliby na ciebie jak na idiotę po takim durnym tekście. Chyba, że twój dziadzia z lokowanymi pekaesami i z czerwoną gwiazdką na czapce wtedy popylał, to mnie to nie dziwi.

BartekJerzy

Przed obejrzeniem filmu mogę powiedzieć, że Natasza trzaskająca z karabinu, jej "pamparam, pampmparampam" to coś co będzie traumą do końca projekcji.

Ale mimo to się cieszę, że ten film, jakikolwiek by nie był, powstanie. Że będzie wybuchowo, efekciarsko i niemęczeńsko - w ten sposób też trzeba docierać do mas z opowiadaniem naszej historii.

Ciesze się, że osoby które skręca na samo słowo "Polska" będą jęczeć po premierze filmu wniebogłosy. Że tyle kasy, że to na program lekcji o patriotyzmie. Straszne rzeczy po prostu.

ocenił(a) film na 3
BartekJerzy

Jakość FullHD Wam wystarczy? ;]
http://www.youtube.com/watch?v=08FwwSrJbl0