Smiech na sali,, Piłsudski sie teraz w grobie przewraca ;/
hah, jakbym moją mame słyszał, no ale to prawda... tak to jest jednak, to najlepszy przykład na to, że kolesie którzy za komuny mieli się dobrze teraz też mają się dobrze albo i lepiej.
A poza tym, to on do tej roli się nadaje, jak Komor na prezydenta . Przecież on nawet się nie stara zachowywać, ani mówić jak Marszałek. Całkiem, jakby Tuchaj-beja ubrać w polski mundur.
Mała próbka, jak mówił Piłsudski:
http://www.youtube.com/watch?v=oOcBRyQtb_w
Komunizm, a socjalizm, to jednak różnica.
Znasz to powiedzenie Piłsudskiego, że z pociągu o nazwie socjalizm wysiadł na stacji niepodległość?
... bzdura. NSDAP też była socjalistyczna, i też była dla robotników... A z lewicą miała tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem. Był Nacjonalistą , a socjalizm to nie komunizm, i socjalistami kiedyś była znaczna cześć społeczeństwa. A sam socjalizm może być również prawicowy.
czy socjalizm może być prawicowy? mam duże wątpliwości. nie mówię, że socjalizm i komunizm to to samo. twierdzę tylko że wszystkie te systemy stoją po jednej stronie. to chyba nie najlepsze miejsce na dyskusje na tematy czysto politologiczne. nawiasem mówiąc w środę mam egzamin z historii politycznej Polski XX wieku :)
Socjalizm jako socjalizm nie, ale partia może mieć taką nazwę ;p
A tak było np w przypadku NSDAP, w końcu nazizm to socjalistyczny nacjonalizm.
Poza tym śmie wątpić żeby osoba o wojskowych szlacheckich tradycjach była za komunizmem, no chyba że to poprostu bł taki bunt młodości.
i również POWODZENIA (nie dziękuj) ;p