4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75805
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Olbrychski gra Pilsudskiego! Kiedy to towarzystwo wzajemnej adoracji przestanie obsadzac role kolesiami. Kogo jeszcze zagra Olbrychski papieza moze Marie Sklodowska niech zagra?? Smiech na samli i tyle. Szykuje sie kolejana farsa w polskim kinie

Fleader

Ile można brać tych samych aktorów?

P.s. Ja bardziej czekam na Hardkor 44.

kenexgro

hardcore44 tez wcale nie zapowiada się rewelacyjnie.

Fleader

zgadzam sie że rola Olbrychskiego w tym filmie jako Piłsudski kompletnie nietrafiona...jest tylu innych świetnych aktorów ...nierozumiem tej decyzji:/

Gosiaczek_fabel

To jest porostu irytujace. Jakiego polskiego filmu nie ogladam zawsze mam ten sam zestaw aktorow. Ciagle ta sam klika.

Fleader

Może i tak, ale na pewno prezentuje się jako Piłsudski lepiej niż Mirosław Baka w "1920: Wojna i miłość".

ocenił(a) film na 2
speiderman

Ale kur...a taki O. Lukaszewicz to bylby celny wybór.

ocenił(a) film na 6
Fleader

Tutaj nawet już nie chodzi o kolesiostwo, ale w tym przypadku to Olbrychski w ogóle się nie nadaje, w żadnym razie nie przypomina Piłsudskiego po jakiejkolwiek by nie był charakteryzacji, szkoda tylko że nie żyje już Zbigniew Zapasiewicz w Marszałku Piłsudskim zagrał dobrze i tu by pasował.

Fleader

Tu nawet nie sama obsada stanowi problem. W tym "trailerze" co to jest na filmwebie Piłsudski wypowiada tylko jedno zdanie: "na wojnie wszystko jest w rękach boga" , i to tak spokojnym, zdziadziałym tonem jak to tylko Olbrychski potrafi. A gdzie te wszystkie K.... i Ch.... którymi rzucał? Mam nadzieje że go nie ugrzecznią do granic możliwości.