4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75805
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Według mnie podobieństwo Olbrychskiego i Piłsudskiego jest zerowe. Kto go dał do roli marszałka ja nie wiem. Kolejny polski "hicior" nam sie szykuje.

ocenił(a) film na 3
gandalf1996

Charakteryzacja + dobry aktor może = dobra kreacja

Bill Nighy też nie jest podobny do Davy'ego Jones'a ;-)

Weź pod uwagę, że Piłsudski i tak miał wąsy na pół twarzy i czapkę.

Aczkolwiek popieram, że w tym miejscu wybór aktora kontrowersyjny.

Victor_Fw

dla mnie do tej roli pasowal by bardziej Olgierd Łukaszewicz

ocenił(a) film na 3
olamanolax

Zdecydowanie się zgadzam - aczkolwiek Hoffman po prostu do każdego filmu musi Olbrychskiego wepchać ;)

ocenił(a) film na 4
Victor_Fw

Mi się wydaje, że Łukaszewicz nawet po charakteryzacji byłby trochę za "łagodny" jak na Piłsudskiego.
Co do aktorów to jeszcze pozostaje pytanie czy wszystkie dialogi w filmie będą mówione po polsku, czy też każda nacja w swoim (mam nadzieję, że tak).

ocenił(a) film na 3
BartekJerzy

Istnieje jeszcze (nikła, ale zawsze*) szansa, że Polski zostanie zastąpiony angielskim - jeśli Hoffman zechce ten film wypuścić na świat.

* Tak będzie z Hardkor 44

ocenił(a) film na 4
Victor_Fw

Nie no nie przesadzajmy. Pewnie nawet sam Hoffman zdaje sobie sprawę, że taki film nie zainteresuje publiczności europejskiej i światowej. Za małe pieniądze i zbyt melodramatyczna fabuła. Za granicą jedynie może liczyć na Polonię.

A skąd masz informację o tym, że Hardkor będzie po angielsku? Niby film ma powstać dopiero w 2012 ale teraz za dużo o nim nie słychać.