4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75805
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

Natasza grała w tym filmie jak nastoletnia amatorka, Borys absolutnie nie pasował do takiej roli.
Jedyne co było ciekawe według mnie to sceny batalistyczne, a dialogi i reszta na bardzo niskim
poziomie.
Obejrzałem go w telewizji jeden raz i więcej nie chciałbym oglądać :-)

ocenił(a) film na 5
kickbokser

Ciężko nazwać to coś filmem bo film ma fabułę, nawet jeśli chodzi o sceny batalistyczne to tutaj też powinna być przystosowana jakaś fabuła a tutaj mamy wszystko ot tak z dupy. Na polu nagle pojawiają się kacapy i bitwa i zaraz nowa scena i nie wiadomo co się stało. Nie wspomnę o wnerwiającej muzyce. Odnoszę wrażenie, że z filmu wyjęto od pydy scen by skrócić czas filmu.

Kruchy_4

Jeżeli nie zrozumiałeś fabuły filmu to nie dlatego, że jej nie było, tylko, że ty nie rozumiesz co oglądasz. Potrafisz mi wskazać polski film w którym byłyby lepsze sceny batalistyczne? Wiedziałem, że komuniści zniszczyli naszą edukacje, ale czytając co wypisujesz, to jestem załamany. Do której klasy chodzisz?

ocenił(a) film na 5
trolbet

Filmy w których są lepsze sceny batalistyczne: "Elegia", "Kanał", "Miasto 44" czy nawet "Ogniem i mieczem"
Moja praca jest związana ściśle z wojskowością i znam historię, więc nie pisz, że nie rozumiem co oglądam.
Ten film jest denny.
Przykład 1: Atak kacapów na cmentarz pod kościołem. Nagle tak z dupy kilkaset kacapów na koniach atakuje Polaków. Nikt ich nie zauważył ?
Przykład 2: Atak kilku samolotów na kacapów. Bomby spadały jak z bombowców.
Przykład 3: Ostatnia bitwa - trwała chyba niecałe 10 minut (w tym ujęcia slow motion)
Proszę Cię... To ma być realistyczne ?

Kruchy_4

Jesteś "związany ściśle z wojskowością"? W kantynie pracujesz czy co?

Komunistyczną propagandę odrzucam, choć nie tylko z tego względu. A gdzie w "Elegii", czy "Kanale" są sceny batalistyczne. Kanał można by było prawie w całości nakręcić w studio. Niemalże jak "Stawka większa niż życie".

"Ogniem i mieczem" niezłe, ale nie ma tam takiego rozmachu w scenach batalistycznych (choć nie tylko). Najgorsze jednak, że Sienkiewiczowska historia, nijak się ma do historii prawdziwej.

ocenił(a) film na 5
trolbet

Obejrzyj "Elegię" i "Kanał" bo chyba tych filmów nie widziałeś.
Nie pracuje w kantynie ;)

Kruchy_4

Widziałem kiedyś te filmy w erze PRL-u. "Elegia" i "Kanał" to zwykła komunistyczna propaganda. Niemal wszystko co jest komunistyczne, jest także antypolskie. Każesz mi oglądać antypolskie filmy?

ocenił(a) film na 5
trolbet

Jak odblokujesz wszystkie swoje pola siłowe i osłony to pogadamy :D

Kruchy_4

Jeżeli nie odróżniasz filmu od propagandy to pewnie oglądasz także TVN i czytasz GW. To także przykłady antypolskiej propagandy.

ocenił(a) film na 5
trolbet

Nie masz pojęcia co czytam i oglądam.

Kruchy_4

Mam o tym pojęcie. Świadczą o tym twoje wypowiedzi. Nie musisz się tego wstydzić. Większość Polaków "wychowuje się" na szowinistycznie nastawionych do Polaków mediach.

ocenił(a) film na 5
trolbet

Uważasz, że telewizor może wychować ludzi ? Zmień dilera stary.

Kruchy_4

Wychować? Twój TVN czy GW zabijają w ludziach człowieczeństwo.

Dilera? Od ćpuna Palikota jesteś?

ocenił(a) film na 5
trolbet

Sądząc po Twoich wypowiedziach można założyć iż wychował Cię telewizor i propaganda.
Wnioskuje też, że nigdy nie pracowałeś tylko siedzisz w domku i pierdzisz w krzesełko u mamusi.

Kruchy_4

Większość naszego polskiego społeczeństwa "wychowywana jest" przez telewizor i propagandę. Najgorsze, żeby nie powiedzieć zabójcze, jest "wychowanie" przez twoje TVN. Niektórzy zaczynają myśleć, blokują TVN w swoich odbiornikach, tworzą strony typu "włącz myślenie, wyłącz TVN". I co? Sprzedają TVN. Nikt tego śmiecia nie chce już oglądać, podobnie jak nikt nie czyta już GW?

Nie wszyscy kończą, tak jak ty, skrajnie antypolskie uczelnie typu WUML, więc i nie wszyscy muszą się sprzedawać jak ostatnie ... TVN-u czy GW. Dlatego małą rada: wyłącz TVN, włącz myślenie, otwórz firmę i także będziesz mógł "siedzieć w domku" i to nawet u mamusi jeśli tak chcesz.

kickbokser

Widocznie nie dorosłeś do tego filmu.