Warsztaty te pokazują jak film powstawał mimo iż jest przed postprodukcją a nawet nie jest
jeszcze zmontowany. Fajnie się to ogląda, szczególnie te ogromne kamery 3D. To pierwszy
film w Europie w technice 3D i powiem szczerze, że film ma potencjał. Efekty są fajnie
zrobione bez użycia komputera a efekt 3D jest zdecydowanie lepszy niż w Avatarze. Film
pisano 62 dni zdjęciowe a wiele efektów robiono tradycyjnymi metodami. Rozmawiamy
osobiście z operatorami, montażystami i producentami filmu więc jeśli ktoś chce zadać
jakieś pytanie niech pisze. Zobaczcie też triller filmu, który jest ładnie zmontowany. Film
ukaże się w kinach 11 października 2011 i warto się wybrać bo jest tego wart.
Mam jednak nadzieję że film będzie lepiej zmontowany niż "zwiastun" (zwiastun za dużo powiedziane, to po prostu zlepek paru ujęć).
Film będzie zmontowany identycznie gdyż robi to jedna osoba, moim zdaniem zwiastun jest bardzo efektowny.
Byłem 12 dni epizodystą w tym filmie w różnych sceneriach brałem udział i powiem wam, że jesli uda sie zmontować to porządnie to to co widziałem na próbkach ujęć (na mointorach) to naprawde masakra będzie. Sceny batalistyczne będą bardzo sugestywne.