4,1 76 tys. ocen
4,1 10 1 75807
2,7 24 krytyków
1920 Bitwa Warszawska
powrót do forum filmu 1920 Bitwa Warszawska

no cóż

użytkownik usunięty

Niektórzy ludzie mnie załamują. Zero refleksji na temat filmu, nie zdają sobie chyba sprawy,
że ludzie kiedyś walczyli za nas. A jedyną rzeczą jaką zapamiętali to jest odcinanie ręki
jednemu z mężczyzn.

btw. Natasza Urbańska - dno :)

ocenił(a) film na 8

Bo to pokolenie krwawej papki.
Fanatycy filmu Piła itp.
Co do NU to później grała troche lepiej ale tańczyc to ona potrafi :)

użytkownik usunięty
Rossoneri1

tak, tańczyć potrafi ;)

ocenił(a) film na 3
Rossoneri1

taaa.. chociaż akurat jestem tym pokoleniem co nie lubi :)

co do nataszy,.. sam ogół słąbo zagrałą .. ale masz racje, później była dużo lepsza ( nie licząc osatniej sceny pod publikę )

tańczyć to ona na pewno potrafi i pokazała to.

ocenił(a) film na 4
Rossoneri1

Jak by tylko w tych czasach tacy byli.

ocenił(a) film na 4

Jest pewna różnica między szacunkiem dla historii i ludzi, którzy podczas bitwy warszawskiej oddali za nas życie, a wychwalaniem gniota tylko dlatego, że opowiada właśnie o tej bitwie (możesz sobie sprawdzić moje oceny - nie jestem "dzieckiem Piły")

ocenił(a) film na 8
pawelecki96

Ale wielbicielem poważniejszych filmów też nie jesteś.
Faktycznie BW 1920 była nakręcona zbyt ogólnie chociaz sens oddany.
Powinno się tam znaleźć więcej faktów charakteryzujących całą sytuacje i wydłużyc film o jakąś godzinę.
Byłem obejrzałem nie narzekam i nie będe tego filmu oceniał pod kątem aktorskim czy też scen z efektami specjalnymi bo to nie gwiezdne wojny.

ocenił(a) film na 4
Rossoneri1

mogę wiedzieć o jakie "poważniejsze filmy" ci chodzi (obstawiam "Forresta Gumpa", "Angielskiego pacjenta", "Obcego")?
Masz rację z tym, że BW to nie Gwiezdne Wojny, ale nie zaprzeczysz chyba, że jeśli w filmie jest mnóstwo scen batalistycznych, to można się postarać, żeby wyglądały w miarę przyzwoicie... Byłem w kinie na wersji 3D, ale aż się boję myśleć, jak sztucznie najnowsze dzieło Hoffmana wypadnie na małym ekranie w wersji 2D. Jeżeli zaś chodzi o aktorstwo, to Natasza Urbańska była wprost wspaniała... dopóki nie zaczęła grać scen poza tym klubem, w którym tańczyła. Nie mogę się przyczepić tylko do Adama Ferencego - on zagrał świetnie. Film spróbuję jeszcze kiedyś obejrzeć i być może moja ocena ulegnie zmianie, ale na razie zachwycony nie jestem.

ocenił(a) film na 3
Rossoneri1

powiedzial pan od krola lwa..
sceny batalistyczne to jedyne cos za co mozna ocenic ten film, szarza ulanow daje rade.. o aktorswie nie ma sensu rozmawiac poniewaz go tam kompletnie nie bylo . jezeli chodzi o historie i realia... to panowie... Piłsudski to jakis farciarz/hazardzista/debil Rómmel to kordek :D (dla mnie to juz obraza normalnie) a z Wieniawy zrobili TAK zrobili linde no juz bez przesady.daleji hehe warszawa wyzwolona niczym berlin w 28 ;) a szyc prowadzi dyskusje z politrukiem/czekista (to tez zreszta dobre. ze typ ma dwa etaty ;P) film jest tak uproszczony ze głowa boli a po pierwszych 30 minutach myslalem (powaznie!!) ze to miusical.

i teraz najważniejsze..... Polska historia zasluguje na lepsze filmy niz ten gniot!

ocenił(a) film na 8
krv

Król Lew to sentyment z młodości.
Ciekawe jak krytycy odebrali BW 1920.
Co do pana paweleckiego każdy ma swój gust ale saga zmierzch czy harry potery oceniane na 10 ? :)
Ok nie czepiam sie. Nie o to mi chodzi
Krv widzę że dobitnie neagtywnie odebrałeś ten film ja nawet sie tak nie zagłębiałem.
Zobrazowali sytuacje z ogółu i tyle moze faktycznie Hoffman nie nadawał sie jako reżyser bo z tego co widziałem to on ledwo zipie....i nie zobaczyłem tego w filmie co przed obiecywał że w filmie pokarze.

ocenił(a) film na 3

Polacy mają to do siebie że każdy film wojenny ich produkcji jest jak pomnik dla narodu.
Niestety siedząc w kinie nie byłam zadowolona. Wydaje mi się że wyprodukowanie tego filmu w 3D to nie był najlepszy pomysł. A Natasza Urbańska... no cóż ta pani nadaje się do starego kabaret nie do filmu.

bakteriaeboli

nie obrażaj kabaretów tym bardziej tych starych :) ona nadaje się tylko jako czyjaś żona ! i to tylko dla celebryty bo z normalnym inteligentnym facetem to i pewnie nie miała by o czym rozmawiać

zgadzam się z Panią, mało kto docenił wartość filmu, który miał przecież przede wszystkim pokazać nam, jak to wszystko wtedy wyglądało. a zapewnienie rozrywki na drugim miejscu ;)

użytkownik usunięty
hubert_wentland

Hubert jesteś wszędzie. Zapomniałam, że w ogóle kiedyś napisałam coś takiego :o

ocenił(a) film na 4

Mówisz tak a mimo to dajesz 5? Ja to ie wiem czemu to jest takim nie wypałem, dla mnie jet dobry

użytkownik usunięty
AnthonyCole

Ale ja nie napisałam, że film jest genialny, zresztą 5 to wcale nie jest zła ocena

ocenił(a) film na 4

Spoko tylko mówisz tak z szacunkiem do filmu i taka ocena wydaje mi się niska.