ciekawe dlaczego na zdjeciu 5 jest odwrotnie zalozona polska flaga na kopiach, ponownie jakieś chamstwo w kierunku Polski ?
To nie flaga tylko proporzec kawalerii (1 Pułk Ułanów):
http://wp39.struktury.net/barwy-kawalerii.html
o właśnie dzięki za odp.
sugerowałem się kopiami husarskimi z Rulonu polskiego :)
Wielu też nie wie, że symbol swastyki był polskim wojsku również wykorzystywany.
Właśnie miałem napisać to samo co Kaczor, często ludzie zadają to pytanie, dlaczego na lancach flaga polska ma odwrócone kolory ;) to nie flaga tylko proporzec lancowy.
Chciałem odpowiedzieć, ale widzę że zostałem uprzedzony. Irytuje człowieka kiedy ktoś narzeka na innych bezpodstawnie, bo przez swoją niewiedzę.
Z powodu niewiedzy zadaje się pytania w takiej czy innej formie jak i po to aby po prostu podyskutować bynajmniej może być podyktowane właśnie większą wiedzą.
Jedno co irytuje to bigot którego irytuje pytanie.
Podejrzewam, że KLAssurbanipalowi chodziło o sposób, w jaki Twoje pytanie zostało zadane. Irytuje go nie to, że pytasz, lecz to, że pytając, doszukujesz się zniewagi narodu... To nie jest chyba niegrzeczne, ale prawdę mówiąc mnie również się nie podoba. Ja wolę myśleć pozytywnie :)
Bigotem możesz nazwać siebie. Powód - temat założony z własnej niewiedzy, a chciałeś ponarzekać co zrobili nie tak - jak się okazało pudło. Gdyby to było pytanie ''dlaczego są takie flagi?'' odpowiedziałbym normalnie. Jednak irytuje mnie nie pytanie, lecz bezpodstawne marudzenie spowodowane niewiedzą w tym temacie.