Nie no to mnie rozwaliło a chyba z filmu tylko Sashe lubiłem. Jego samolot wysunął się tylko o dziób a od razu spadł co było naprawdę nierealistyczne. Dlaczego ? Bo przód samolotu jest o wiele lżejszy od tyłu + nie wychyliły się silniki. Film oceniam 5/10 bo realizm to dno. Ten lotniskowiec co spadł na Biały Dom był chyba wielkości Województwa Mazowieckiego.
Oj ja bym tu mogła podać jeszcze wiele innych wpadek, niedociągnięć i nie logicznych nieadekwatnych reakcji bohaterów na pewne sytuacje. Np jedną z takich jest to kiedy rozstępuje się ziemia w supermarkecie i Kate prawie wpada do dziury, następnie już w domu jak gdyby nigdy nic robi sobie kawkę i kiedy dzwoni do niej Jack aby się pakowała i opuszczała dom z dziećmi to ona każe mu ochłonąć i bagatelizuje sprawę tak jak gdyby nie przeżyła żadnej katastrofy jeszcze tego samego dnia. Następnie reakcje bohaterów kiedy zostaje wchłonięte całe miasto i pędzą z impetem opuszczając je samochodem są tak infantylne, że uważam, że ja sama bez doświadczenia mogłabym stworzyć większą groteskę by ludzi przekonać do filmu. Choć szczerze mówiąc dawno się tak nie uśmiałam, moja 4letnia córka też miała bekę z filmu i wszyscy razem zajadając się popcornem mieliśmy ubaw.