1/10 dla tego gówna dla idiotów znad Oceanu co dali zarobić specom od Public Relations którzy zarabiają na sianiu paniki. Dziwne że ludziom takie katastroficzne gówienka się podobają jak ten który stworzył Emmerich. Bardziej trzeba się bać sytuacji geopolitycznej. Iran straszy Izrael, Korea Północna i Chiny się zbroją, ZSRE kontroluje nas a my jesteśmy marionetkami mediów i rządu. Wielu Amerykanów tak uwierzyło w koniec świata że nawet szkołę jedną zamknęli. Prędzej to ja umrę na sraczkę.
Swięte słowa! ale jestem naprawde zaskoczony tym jakie spustoszeie i ogolne zainteresowanie zrobila wiesc o tym 21 grudnia:-)ciekawe naprawde spece sie tym zajmowali chyba:-)pozdrawiam
Własnie zauważyłem tymbardziej ze wiekszość ludzi to bez głębszej analizy chłonie jak gabka co im sie mówi:-)mysle ze to kolejny powód do refleksji aby zawsze użuwać przede wszystkim swojego rozumu:-) Amen
film dla mnie piękny bo ma przesłanie ale prostacy tego nie widzą!!! mówi o tym że w obliczu zagrożenia ludzie w sobie odsłaniają cechy najlepsze jakie mogą mieć współczucie, i ogólna dobroć... że połączą się solidarne w obliczu katastrofy .... trzeba odszukiwać w filmach cos wyjatkowego albo wartego emocjonlnie bo film ma dać emocje . film ten pokazuje też że w obliczu sił natury czy kataklizmów naturalnych człowiek jest bezsilny . tak więc nie należy niszczyć i modyfikować ziemi bo ona sie z pewnością odwzajemni.... nie wszyscy o tym myślą... zresztą nie w takim wymiarze jak w filmie ale zobaczcie ile z powodu czlowieka ziemia ucierpiała i tym samym człowiek także.... pomyślcie o tym co dobego możecie ujrzeć w filmie , i czego możecie sie nauczyć o sobie i życiu....
Czasem zazdroszczę debilom takim jak ty, że umiecie się cieszyć z byle g... W tym tępym ociekającym poprawnością polityczną gniocie gniocie widzisz przede wszystkim "przesłanie". Jarałeś coś w trakcie oglądania?
"Bardziej trzeba się bać sytuacji geopolitycznej. Iran straszy Izrael"
Uch, straszne. Skoro Iran kogoś straszy, to zbombardujmy cały kraj i zmniejszmy populację o połowę, tak prewencyjnie...
Wszystkie kraje islamskie grożą Izraelowi, lecz żaden kraj nie ma jaj by ich zaatakować. Wiedzą bowiem doskonale że Izrael ma świetny wywiad, wyćwiczoną, skuteczną armię i co najważniejsze plecy u Amerykanów i całego NATO.
"Korea Północna i Chiny się zbroją"
No tak, bo kraje takie jak Chiny i Korea nie mogą wydawać pieniędzy na armię. Pewnie powinni rozwiązać siły zbrojne i finansować olejki do opalania i agroturystykę... Wykazujesz skrajną głupotę widząc zagrożenie w tym, że silne państwo chce po prostu mieć po swojej stronie argument siły.
"ZSRE kontroluje nas a my jesteśmy marionetkami mediów i rządu"
Mam dla Ciebie radę - pójdź do swojego psychiatry i powiedz mu by zmienił Twoje leki, bo te co przyjmujesz obecnie przestały działać. Ogarnęła Cię typowa paranoja XXI wieku - wszyscy nas śledzą, zatruwają, indoktrynują... Serio, zmień leki, bo tracisz kontakt z rzeczywistością. Pomijam już fakt że Twoje posrane stanowisko wobec Unii Europejskiej wykazuje jaskrawo trybalistyczne zapędy rodem ze średniowiecza...
"Wielu Amerykanów tak uwierzyło w koniec świata że nawet szkołę jedną zamknęli."
Straszne, jedna szkoła! Blisko 300 milionów obywateli i cała jedna szkoła zamknięta! No normalnie to niemal wszystkie szkoły w kraju! Już nie mówiąc o tym, że znasz pewnie ponad 100 wielopokoleniowych Amerykanów (a nie przyjezdnych z zagranicy za chlebem) i pewnie 90 z nich uwierzyło w koniec świata i popełniło samobójstwo!
Jakbyś nie zauważył na świecie jest blisko 7 miliardów debili, którzy wierzą w Boga i w urojenia religijne, a jakoś z tego nie robisz dramatu. Debile-2012 uwierzyli w koniec świata, zaś religiodebile wierzą że pewnego dnia świat się skończy i żyd na patyku wróci w glorii i chwale, wskrzeszając wszystkich umarlaków na Ziemi. Jak dla mnie to to samo bagno i oba powinny być do odstrzału.
" Prędzej to ja umrę na sraczkę."
Brak odpowiedniej opieki psychiatrycznej też potrafi zabić.
Dobra, dobra nie przeszadzaj internetowy antyteisto. Tutaj się wyżalasz a jak przychodzi co do czego to z mamusią łazisz do Kościoła więc jesteś hipokrytą.
Jestem apostatą i z wykształcenia przyszłym inżynierem genetycznym. Ale na co ja się silę. Masz pewnie w 12-13 lat i nagi żyd na krzyżu to dla Ciebie świętość nie do ruszenia...
Nie mam 12-13 lat to po pierwsze. Po drugie nie jestem Katolikiem ani chrześcijaninem więc dla mnie Jezus nie jest świętością do ruszenia.
"Jakbyś nie zauważył na świecie jest blisko 7 miliardów debili, którzy wierzą w Boga i w urojenia religijne, a jakoś z tego nie robisz dramatu. " Czyli całą populację Homo Sapiens zaliczyłeś do debili, paradoksalnie nawet ateistów zaliczyłeś do debili. Ja debilem mogę nazwać takich jak ty co w internecie wsadzają wszystkich innych do jednego stereotypowego worka z oszołomami. Poza tym chciałem uzasadnić swoją ocenę tego filmu. Co do Majów to była bardzo inteligentna nacja i nie mam zamiaru umniejszać ich zasług w astronomii i matematyce. Poza tym nie mam zamiaru dyskutować na temat religii na forum o zwykłym filmie katastroficznym.
Aha ja nie mam 12 lat więc pudło. Poza tym dla mnie Jezus nie ma aż tak ważnego znaczenia więc pamiętaj że nie każdy kto krytykuje twoje zachowanie jest ciemnym katolem spod krzyża.
" Czyli całą populację Homo Sapiens zaliczyłeś do debili, paradoksalnie nawet ateistów zaliczyłeś do debili."
Od kiedy ateiści wierzą w Boga? Zastanów się chłopie co Ty piszesz. Widać przegapiłeś też zeszłoroczne informacje, że przekroczyliśmy już liczbę 7 miliardów ludzi.
"Ja debilem mogę nazwać takich jak ty co w internecie wsadzają wszystkich innych do jednego stereotypowego worka z oszołomami."
Wystarczy mi do tego fakt co religia robi z ludźmi i do czego prowadzi.
"Wystarczy mi do tego fakt co religia robi z ludźmi i do czego prowadzi"
Nie tylko religia sprawia że człowiek zabija ale też mamona, ideologia rasistowska, totalitarna czy filozoficzna. Człowiek nigdy ale to przenigdy nie będzie lepszy niezależnie od tego jak daleko zajedzie w rozwoju technicznym a skoro jesteś racjonalistą to wsadzanie wszystkich do jednego stereotypowego worka nie jest takie racjonalne. Ale co ja będę się rozpisywał.
Różnica zabiciem dla pieniędzy, a z pobudek religijnych jest taka, że pieniądze nie narzucają ideologii, jest to po prostu dobro materialne, takie jak żywność, czy nieruchomość. Pieniądz nie każe Ci zabijać i nie grozi wiecznym potępieniem, religia owszem. Religia jest poglądem, który dodatkowo stanowi niemalże cały światopogląd, w dodatku nieludzki światopogląd - rasistowski, homofobiczny, antydemokratyczny, mizoginiczny. Niszczymy rasizm, czy socjalizm, lecz z racji na wiekowe zależności takie śmieci historii jak religia nadal żyją. Chociaż żyją to za dużo powiedziane, umiera powoli.
Ale większość tzw: Wojen Religijnych jest nie o podłożu religijnym lecz o finansowym. Religia to jedynie mydlenie oczu w celach politycznych i finansowych. "Różnica zabiciem dla pieniędzy, a z pobudek religijnych jest taka, że pieniądze nie narzucają ideologii, jest to po prostu dobro materialne, takie jak żywność, czy nieruchomość" Ależ mamona narzuca ideologię w której pieniądz jest ważny a nie inna osoba. "Religia jest poglądem, który dodatkowo stanowi niemalże cały światopogląd, w dodatku nieludzki światopogląd - rasistowski, homofobiczny, antydemokratyczny, mizoginiczny". Po części się zgodzę ale nie do końca. Czemu religia ma mieć nieludzki światopogląd? O ile mi wiadomo to religia ma elementy antropocentryzmu i w założeniach nie jest przeciwko ludziom. Rasistowski? Wytocz w Biblii jeden cytat żeby pokazać że namawia do rasizmu. Mówisz że też homofobiczny, tak. Wiem doskonale o tym że w Biblii homoseksualizm jest nie do przyjęcia. Ale pamiętaj że tolerancja dla różnych orientacji seksualnych nie działa w jedną stronę a tolerancja oznacza dosłownie "znosić" a nie akceptować tak jak wam mówi strona Racjonalista.pl(choć niektóre artykuły są interesujące dla mnie). Z tym że antydemokratyczny to się zgodzę a także z tym ze postępuje laicyzacja(przynajmniej na naszym europejskim śmietniku).
P:S: Jak będziesz krytykował pewne rzeczy co cię irytują to 1 że nie nazywaj ludzi tych debilami. 2 raz nie atakuj bez zastanowienia ludzi ze względu na światopogląd jaki wyznają. To tyle co chce napisać.
Nie zmienia to faktu, że ludzie wierzą w to, że walczą za religię, pomimo tego że ci na samej górze chcą osiągnąć inne cele.
" O ile mi wiadomo to religia ma elementy antropocentryzmu i w założeniach nie jest przeciwko ludziom"
Śmiem się nie zgodzić. Religia jest teocentryczna, a nie antropocentryczna.
"Rasistowski? Wytocz w Biblii jeden cytat żeby pokazać że namawia do rasizmu"
Choćby przykład przypowieści o Samarytanach których uważano za złych i nieludzkich. Żyd miał zakaz kontaktu z Samarytanami. Stąd "dobry Samarytanin" to oksymoron.
"Ale pamiętaj że tolerancja dla różnych orientacji seksualnych nie działa w jedną stronę a tolerancja oznacza dosłownie "znosić" a nie akceptować tak jak wam mówi strona Racjonalista.p"
Lecz na pewno nie zawiera się w poleceniu kamienowania takich. I nie wiem co mówi rzekomy Racjonalista, bo tam nie wchodzę.
"1 że nie nazywaj ludzi tych debilami."
1. Mówię do wszystkich, ale nie o wszystkich.
2. Atakuję ideę, a nie człowieka.
"2 raz nie atakuj bez zastanowienia ludzi ze względu na światopogląd jaki wyznają."
Mam do tego prawo, i robię to, gdy uważam że czyjś światopogląd jest totalnie zły, wynika ze zła i dąży do zła.
Dyskusja z lewakiem. Jak na inżyniera to jesteś zwykłym chamem używając w dyskusji słów "nagi żyd na krzyżu". Więc nie zgrywaj inteligenta, bo ci słoma z butów wystaje "inżynierze".
Się debilu dowiedz, że inżynieria genetyczna nie ma nic wspólnego z inżynierią techniczną. Inżynieria genetyczna jest uzyskiwana z tytułem akademickim, a nie politechnicznym... Debil debila goni...
Inżynier błyska dalej swoją "kulturą". Potwierdziłeś to co powiedziałem o słomie. Zachowujesz się jak powalony 15latek
Się nie zesraj z przejęcia. Może i jestem chamem, ale przynajmniej mam argumenty.
Na jakim kierunku takich prostaków przyjmują ? Coś poziom studiów spadł. Kwalifikujesz się raczej do OHP.
W nauce liczy się prawda, a nie wychowanie. Dlatego też mogę być chamem ile mi się podoba, w laboratorium nie liczą się czyjekolwiek poglądy, tylko obiektywizm.
Obaj (New_World_Order i Oriflamme) jesteście siebie warci. Gratuluje tej "zacnej" dyskusji.
Bardziej moglibyście grzeczniej zwracać. Ja tam kończę to dyskusję bo chciałem ocenić film a nie religię. To tyle.
Życie się nie kończy na laboratorium, a jeżeli twoje tak to współczuję. Jak się nie umiesz zachować to twoja praca naukowa w niczym ci nie pomoże w prywatnym życiu. W nauce liczą się argumenty ad rem, a ty tu głównie stosujesz argumenty ad personam, prymitywne ataki personalne, epitety i zniewagi godne przeciętnego troglodyty z szalikiem ze stadionu.
efekty są ŚWIETNIE zrobione pomimo, że film z 2009. Wiadome, że końca świata nie będzie akurat w 2012, ale tematyka fajna, nie zanudza jak inne z tej kategorii "miecze, świątynie, trzeba odnaleźć krzyże etc etc(ostatnia sekunda i wszystko uratowane)" -,- także polecam :)