Macie jakieś dobre tytuły podobnych do tego filmów? Podoba mi się tematyka końca świata, więc chciałbym obejrzeć coś, czego nie oglądałem. Coś w stylu Armageddon, Pojutrze, 2012, Droga, Księga Ocalenia, itp itd...
przejrzałem swoje oceny w kat. katastroficzne (koncentrując się na tych traktujących o końcu Ziemi) i nie znalazłem tam filmów które oceniłem na więcej niż 5/10 (i to jakiś wyjątek bo moja średnia dla tych filmów to jakiś 2,5/10)
ale znalazłem dwa których może nie widziałeś, a są znośne (może tobie się bardziej spodobają):
-Dzień zagłady (1998) [Deep Impact] - mocno podobny do Armageddon i z tego samego roku (to był rok niszczenia Ziemi przez asteroidy w Hollywood?)
-Zapowiedź (2009) [Knowing] - ten film byłby całkiem ok, gdyby nie dość śmieszne zakończenie
Może trafię w gust;, the divide (2011), trzy dni(2008) , niepamięć, Snowpiercer: Arka przyszłości, Więzień Labiryntu, Dawca Pamięci, Niezgodna, World War Z, To już ostatnie dni, Hell (2011), Elizjum, Pandorum, Jestem legendą, Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia, Przyjaciel do końca świata ( bardziej komedia romans :) )