PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273247
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Macie jakieś dobre tytuły podobnych do tego filmów? Podoba mi się tematyka końca świata, więc chciałbym obejrzeć coś, czego nie oglądałem. Coś w stylu Armageddon, Pojutrze, 2012, Droga, Księga Ocalenia, itp itd...

MasterGuru

przejrzałem swoje oceny w kat. katastroficzne (koncentrując się na tych traktujących o końcu Ziemi) i nie znalazłem tam filmów które oceniłem na więcej niż 5/10 (i to jakiś wyjątek bo moja średnia dla tych filmów to jakiś 2,5/10)

ale znalazłem dwa których może nie widziałeś, a są znośne (może tobie się bardziej spodobają):
-Dzień zagłady (1998) [Deep Impact] - mocno podobny do Armageddon i z tego samego roku (to był rok niszczenia Ziemi przez asteroidy w Hollywood?)
-Zapowiedź (2009) [Knowing] - ten film byłby całkiem ok, gdyby nie dość śmieszne zakończenie

ocenił(a) film na 1
MasterGuru

niestety dobrych nie mamy. Większego gówna jak 2012 nie pamiętam.

ocenił(a) film na 9
MasterGuru

Może trafię w gust;, the divide (2011), trzy dni(2008) , niepamięć, Snowpiercer: Arka przyszłości, Więzień Labiryntu, Dawca Pamięci, Niezgodna, World War Z, To już ostatnie dni, Hell (2011), Elizjum, Pandorum, Jestem legendą, Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia, Przyjaciel do końca świata ( bardziej komedia romans :) )