PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273247
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

Reakcje termojądrowe zachodzą na słońcu od 4,5 miliarda lat i będą zachodzić przez następne około 5 miliardów lat. Potem energia słoneczna zacznie ulegać wyczerpaniu. Słońce ochłodzi sie i powiększy. Pochłonie Merkurego, Wenus i zbliży się do Ziemi. Temperatura naszej planety wzrośnie do około 2000 stopni C. Życie na Ziemi nie będzie możliwe.

Za tyle lat będziemy dysponować znacznie większą technologią. Będziemy mieli szansę przetrwać lecz zatrzymanie tego procesu nie będzie możliwe.

użytkownik usunięty

Co o tym myślicie???

ocenił(a) film na 4

Też o tym słyszałem i oglądałem program na Discovery...i powiem, że jest to całkiem możliwe, że słońce skończy swój żywot jak to się dzieje z innymi gwiazdami...tak mówili w tv ;)
Ale ja raczej nie dożyje :)

Pozdrawiam!

Stackhouse

powiem wam panowie tyle że w tym wszystkim chodzi o rozpętanie jak największej paniki na świecie. Gdy już nadejdzie owa data ludzie zobaczą że nic się nie stanie i za kilka lat pojawi się nowa teoria (moim zdaniem tym razem wyjdzie ona od Inków ;] ) w której ufo przyleci i nas zje. Jedyna osoba która wykazała się mózgiem to reżyser tego filmu bo zarobi kupe kasy na pojebanych dzieciach neo w pampersach które przyjdą na ten film i będą się excytować. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
PatryC71

To się stanie napewno. Przecieć słońce nie będzie świecić wiecznie, kiedyś musi zgasnąć, skończy mu sie energia. Ale tak jak napisałem, będziemy dysponować większą technologią, może zbudują jakąs maszynę dzięki której będziemy mogli się przenosić w różne miejsca we wszechświecie (taki teleporter). O ile do tego czesu nie pierdolnie w nas kometa ;)

użytkownik usunięty

przecież*

TO JUŻ ZA 5 MILIARDÓW LAT ?

WANDA SZYKUJ KOMPOTY I ZAPASY BURAKÓW I BIERZ DZIECIAKI DO PIWNICY !!!!

ocenił(a) film na 6

Przecież każdy debil o tym wie i to od dziesiątek lat. Wczesny jesteś, po co ta sensacja...?

ocenił(a) film na 3

Do tego czasu ludzie się zmienią (teoria ewolucji), skolonizują inne planety ,może spotkają obce cywilizacje itp i itd.

Uczyłem się o tym na lekcji fizyki. Do tego czasu ludzie zbudują wehikuł czasu (będą możliwe podróże w casie i przestrzeni).

ocenił(a) film na 6
Corleone_94

Już budują Wehikuł, pisali że będzie działał już za 30 lat. O ile zagięcie czasoprzestrzeni jest możliwe oczywiście.

ocenił(a) film na 4
slavia9

za 5 miliardów lat po ludziach już dawno nie będzie śladu więc... :)