jeszcze tylko tydzień, w końcu film na miarę naszych czasów
haha a to heca, prorok się znalazł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ludzie nie oceniajcie filmów przed premierą!!!
'WIELKIE WIDOWISKO!!!
jeszcze tylko tydzień, w końcu film na miarę naszych czasów' - a to nie jest ocena?
ocena???? Skądże!! Chyba najwyższa pora nazwać rzeczy po imieniu. Film trwa 160 minut na zwiastunach widać wielkie widowisko, a w gazetach piszą że to superprodukcja i możliwe życiowa rola cUSACKA. wielki budżet. Myślę nawet że ten film ma szansę na Oscara za efekty {tym bardziej że taki przeciętny Dzień Niepodległości też Emmericha dostał}.Zapowiada się superkino 21 wieku pod względem akcji i efektów, a wiadomo że 2012 to tylko film i nic takiego się nie stanie-po prostu to rozrywka na którą opłaca sie iść do kina. Nie wiem co niektórzy maja do tego filmu-czepiaja się wszystkiego co nowe i efekciarskie ale fajnie że powstał film o katastrofie nakręcony efekciarsko{bo ostatnio same gnioty wychodziły o końcu świata} moż ezmusi to nawet ludzi trochę do przemyśleń....
Koniec świata w 2012 to bzdura, więc nie widzę powodu, żeby ten film miał zmusić kogokolwiek do jakiś głębszych refleksji. To rozrywka. Proponuję nie oceniać i nie prorokować przed premierą (i nie czytać gazet/oglądać telewizji - to ogłupia). Takie odmóżdżacze są (od czasu do czasu) fajne. Z drugiej strony - jest to film, który prawdopodobnie warto zobaczyć tylko i wyłącznie dla efektów specjalnych. Czyli proponuję się nie napalać. A co do Oscara za efekty... myślę, że na takowy bardziej zasługuje 'Avatar'. To co widać na trailerach/spotach i screenach - wbija w fotel. W zasadzie jednak jest mi obojętne, kogo doceni Akademia, bo Oscar nigdy nie był jedynym i słusznym, obiektywnym wyznacznikiem jakości filmu.