PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273249
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

a mi się już znudziło..

użytkownik usunięty

kiedy oglądałam pierwszy trailer w HD wypuszczony jakieś pół roku temu, to szczęka opadała. a teraz po raz wtóry oglądam choćby w tv reklamy i te same momenty - jedyne sceny filmu warte pokazania, więc przyzwyczaiłam już i nie robi to na mnie wrażenia.. Na wciągającą fabułę nie ma co liczyć - jak zawsze będzie chodziło o rozwiedzioną rodzinę, której ojciec jest jakimś naukowcem/dziennikarzem/ urzędasem odkrywającym przerażający sekret i blablabla. Fragmenty filmu (jeśli nie całość, tak głęboko nie kopałam) można sobie obejrzeć na youtube.

Ja też mam podobne odczucia. Im więcej oglądam spotów tv i zwiastunów tym mniej poruszają mnie efekty specjalne. Na youtube można obejrzeć całkiem spory materiał, np jak robiono efekty specjalne (playlista zawiera już 4 filmy, jak robiono trzęsienie ziemi, wielkie fale, niszczono Los Angeles i Las Vegas). W tych materiałach można poznać (tak mi się zdaje) cały bieg wydarzeń i dowiedzieć się mniej więcej co będzie pokazane i na jakim miejscach najbardziej skupili się twórcy filmu. W oficjalnym teledysku do 2012 można nawet zobaczyć fragment zakończenia (chyba, ale na 80 procent to jest właśnie to). Czyli streszczenie mamy już pod ręką. Co jeszcze znajdzie się w filmie, abym powiedział, że zobaczyłem więcej niż się spodziewałem tego nie wiem. Mam nadzieję, że dużo, bo jutro się wybieram :P