PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208694}
6,9 172 tys. ocen
6,9 10 1 171972
6,8 51 krytyków
21 Jump Street
powrót do forum filmu 21 Jump Street
kubalson

Ty nie,ze sobie nie przypominasz tylko nie chcesz.Zacznij w koncu ogladac te filmy a nie pisac teorie wyssane z palca.Przykład wspaniałej komedi z ostatnich lat 2011 'Crazy, Stupid, Love.'

tapir_b

Tylko mi nie chodzi o komedie romantyczne tylko komedie w sensie komedie.

kubalson

"Crazy, Stupid, Love" nie jest typową komedią romantyczną, ale jak chcesz "komedię komedię" to np. "Horrible Bosses". Świetna.

kubalson

Mnie całkiem niespodziewanie strasznie rozbawił "Kick-ass".

kubalson

Zależy co uważasz za poziom. U nas na portalu te najlepsze mają niskie średnie, a na IMDB i RT wysokie. Ode mnie:
"Kick-ass"
"Scott Pilgrim kontra świat" - ale to podchodzi pod komedię romantyczną teoretycznie.

ocenił(a) film na 3
kubalson

Reno 911!: Miami (2007) - (oczywiście na Filmwebie nota jest jak zwykle zaniżona) ; Policja Zastępcza [The Other Guys 2008] ; Tropic Thunder [2008] ; Kick-Ass [2010] ;

kubalson

Hmm Kac Vegas? Tylko nie wiem, czy będzie na tym twoim poziomie. Sprecyzuj.

kubalson

Prawie każdy ma inny gust. Więc zależy o jakim poziomie mówisz. Moim zdaniem nowe "21 jump street" jest całkiem niezłe. Spodziewałem się może troszkę więcej po trailerach, ale i tak jest niezle. Ja akurat lubię wulgarne i powiedzmy "głupie" komedie. Więc moim zdaniem najlepsze z ostatnich paru lat to : "Borat", "Dyktator", "Reno 911", "Crazy, stupid, love" (troche niespodziewanie bo nie przepadam za komediami romantycznymi, ale musze przyznać że ten film naprawdę wymiata), "Kac Vegas", "Poznaj ,moich rodziców", "Policja zastępcza", "Zanim odejdą wody", "Kolacja dla palantów" "Jaja w tropikach" i można jeszcze dużo wiecej wymienic. Jeśli chodzi o komedie to moim skromnym zdaniem amerykanie nie mają sobie równych. Oczywiście można nazwać to prostackim humorem ale akurat mnie takie typy filmów śmieszą i to chyba najważniejsze jest w komediach. Pozdrawiam

kubalson

"Mała Miss ", "Wszystko jest Iluminacją"

ocenił(a) film na 4
kubalson

również nic sobie nie przypominam... większość "komedi" amerykańskich, które ostatnio widziałam, mają taki sam, niski poziom

ocenił(a) film na 3
kubalson

Jedną z najlepszy komedii jakie obejrzałem było "Wesele" Smarzowskiego. Prosty film bez jakichkolwiek efektów specjalnych i naciąganych wątków, a na dodatek opiewający głębokim realizmem. Dlatego od czasu obejrzenia tego filmu moje oceny tych wszystkich komedii dotyczących amerykańskich nastolatków i studentów (w dodatku strasznie naciągane i mało realne jak 21 Jump Street) wypadają w moim oku blado. Pewnie, że oglądam do końca bo film jeszcze może czymś zaskoczyć, ale w tym przypadku straciłem blisko 2 godziny.

ocenił(a) film na 3
Wol4nd

Ocenę filmu wg gatunku komedia odnoszę do tej, którą uznałem za najlepszą i którą potrafiłem obejrzeć 5 razy. Za każdym razem mając dużo śmiechu.

ocenił(a) film na 10
kubalson

21 Jump Street :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
kubalson

Amercian Pie - ostatnia część :-0

ocenił(a) film na 8
kubalson

"Nothing to lose" albo "Superbad"

kubalson

ten film o upadku Lehman brothers, miał chyba być dramat ale jak dla mnie komedia.

niecik

Podasz tytuł?

ocenił(a) film na 8
kubalson

Uwielbiam jak ktoś ogląda same słabe filmy, a potem krytykuje filmy, że są teraz głupie i słabe. Jak się ogląda same badziewia to co się dziwić. ; )

ocenił(a) film na 3
imjustakid

bo każdy ma INNY QRWA GUUUST ! Nawet jeżeli biega o komedie. Ja kocham się śmiać i oglądam w większości komedie. Jedne mi podchodzą inne NIE. Jedynie JA tutaj wymieniłem "Tropic Thunder" dla mnie świetny - znaczy to, że reszcie się nie podobał lub nie wymienili go, bo ja już to zrobiłem. Krytyk się kolejny znalazł - po kiego grzyba się udzielasz w tym temacie, skoro masz się za wyrocznię tego, CO NAJLEPSZE ?!

Gościu - zwyczajnie spi***alaj. I nie gadaj, że ktoś tutaj cyt.
" ogląda same słabe filmy " , " Jak się ogląda same badziewia to co się dziwić. ; ) "

Geniuszu filmowy - TEN TEMAT POWSTAŁ DLA PORADY.

ocenił(a) film na 8
corben1

Wybacz.

Radzę więc nie oglądać słabych filmów. ; )

ocenił(a) film na 8
imjustakid

tez mnie wkurzaja ludzie, ktorzy na filmwebie staraja ise leczyc swoje kompleksy wmawiajac wszystiim na okolo jacy to sa glupi. To jest komedia, wiekszosc osob ocenia komedie po tym jak czesto sie smiali. Wszystkim cwaniakom jak ten wypowiadajacy sie nad mna radze sie zastanowic czy na pewno naleza do tej bystrej czesci populacji, skoro nie zaleznie od gatunku, od filmow oczekuja tego samego.