7,6 48 tys. ocen
7,6 10 1 47673
6,8 47 krytyków
25 lat niewinności. Sprawa Tomka Komendy
powrót do forum filmu 25 lat niewinności. Sprawa Tomka Komendy

Żenada i typowo polska tandeta o umartwianiu się oraz rzekomym mesjanizmie jednostki. Beznadziejny film o degeneracie i imbecylu, z którego zrobiono bohatera. W dodatku nakręcony mimo sprzeciwu rodziny zamordowanej. Obłudna produkcja obrachowana na chwytliwym temacie i kolejnym standardowym polskim zagraniu, czyli tańcu nad czyjąś trumną.

ocenił(a) film na 8
_Chester_

Bardzo przykry komentarz. Dlaczego człowieka, który był niewinny i przesiedział 18 lat w więzieniu nazywasz "degeneratem i imbecylem"?

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Bo to prawda. Policja potrzebowała sprawcy i wytypowali patologię, który nawet będąc niewinnym nie umiałby się obronić. Dalej pokazany jest nasz wymiar "spawiedliwości". Faceta skazali legalnie w trzech instancjach na 25 lat i nikt nawet nie konfrontował ustaleń policji. Komenda dostanie swoje 10+ mln, a rodzice córki nie zobaczą.

ocenił(a) film na 8
mates_z

Policja wytypowała niewinnego, bezradnego człowieka. Obrażanie go jest nie na miejscu i tak samo niesprawiedliwe i paskudne jak działania policji.

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Po 18 latach przetrzymywaniu NIEWINNEGO człowieka nawet jest wskazane, żeby pokazać i nagłośnić tą sprawę. Nie można dopuścić do ponownej sytuacji. Gdyby nie rozgłos, wszyscy co przyczynili się do wsadzenia Pana Tomasza za kratki pozostaliby bezkarni. Poza tym Pański komentarz mówi o rodzinie zmarłej, tragedia się przydarzyła, ale to pozwala ojcu zamordowanej po tylu latach rzucać obelgami w stronę Pana Tomka? Zastanów się co piszesz w internecie, a gdy przemyślisz - zrezygnuj, bo nic mądrego nie wnosisz ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
AlexRener

Zgłaszam twój komentarz do administratorów, Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich oraz rodzicom zabitej koleżanki. Zobaczymy czy w sądzie też będziesz taki cwaniak.
Masz czas na przeprosiny do poniedziałku.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
_Chester_

A TY debilko szykuj się na rozprawę sądową za nazwanie Tomka Komendy degenaratem i imbecylem. Będzie słowo przeciwko słowu. Zobaczymy czy będziesz taka cwaniara na sali rozpraw i się wywiniesz od odpowiedzi ;)

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Ano racja bo "koleżaneczka". I to ci daje w rezultacie daje prawo do obrażania Tomka Komendy i jego obrońców. Mi się nawet nie śni czekać niewiadomo ile czasu na kolejną rozprawę sądową. Nie śni mi się. Poza tym 10 lat biorę psychotropy u psychiatry i takie tam jeszcze więc na pewno bardzo ciekawe kto wygra te sprawy. Bardzo ciekawe. Pozdrawiam. A Twojej koleżance mogę znicza postawić ale na pewno nie przeprosić, z wiadomej prostej przyczyny. Jest to niewykonalne. ;)

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Dobrze. Przepraszam. Nie wiem kogo tak naprawdę. Ale przepraszam. Bo na pewno zmarłej osoby nie można przeprosić. Ale przepraszam i zostaw mnie i moja rodzinę w spokoju bo mam rodzinę i ich kocham. Mój przyjaciel też się 4 lata temu powiesił. Przepraszam i pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Już przeprosiłem. Tylko nie zgłaszaj tego nigdzie bo moi rodzice są na wyczerpaniu przez moją chorobę.

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Czy przeprosiny zostały przyjęte czy mam się szykować na zawiść ludzką. I odpowiedz sobie na pytanie czy twoja koleżanka by chciała żebyś ścigała ją obrażających. To gdyby mój kolega był znany to też miałbym innych ścigać? A parę lat temu była głośna sprawa mojej kuzynki Pauliny Wiśniewskiej. Powiesiła się. Ludzie na portalach pisali "dobrze tak dziwce" itp. Mam wobec powyższego im wszystkim wytoczyć proces? Choćbym chciał niczego by to nie zmieniło bo dla zmarłego, zmarłej to bez różnicy, można się pomodlić najwyżej a dla żywych to tylko kłótnia o przysłowiową igłę w stogu siana, która i tak tylko na zadośćuczynieniu zawsze się kończy. Ja natomiast mam dodatkowo nerwicę natręctw, przebytą depresję umiarkowaną i zaburzenia schizotypowe ze skłonnością do myślenia magicznego już od 2010 roku.

ocenił(a) film na 10
_Chester_

Pomijając już zupełnie fakt, że za samo beszczeszczenie pamięci zmarłej osoby i jej obraza nie ma dosłownie żadnych paragrafów karnych. Jest tylko za niszczenie i dewastacje grobów, pomników i tym podobne sprawy dotyczące cmentarzy, zwłok i profanacje. Art. 262 kodeksu karnego.

ocenił(a) film na 1
AlexRener

Dobra dobra, dajmy już sobie z tym siana. Ja też przepraszam.

ocenił(a) film na 10
_Chester_

OK. Przyjęte.

ocenił(a) film na 4
_Chester_

Hahaa ale żeście sobie pogadali , nie mogę .