nie widziałem jeszcze tych tytułów które wymieniłeś :) no może poza fragmentami króla lwa którego oglądały moje dzieci
Dałeś 1/10 na Yumę?? Nie rozumiem tego ale OK....
Dałeś 8/10 Wstrząsy 2:Wielkie larwy wróciły. Też tego nie rozumiem ale mam taką polewkę z ciebie że hooj hahahhahahhahhahahhahahahahahehheheheheheheheheheheehhhhah ahaaaaaaaaaaaaahahahhawielki kinomaniak od siedmiu boleści, lepiej zamknij ten temat bo sie ośmieszasz człowieku i przyznaj sie że jeszcze nie poruchałeś w życiu :)
Byłes dupkiem ,jesteś dupkiem, jak sie bedziesz nas słuchal zostaniesz koneserem! Prowokatorze 1/10!! Hej!
to nie prowokacja a moja prywatna ocena tego filmu, daje ją tylko filmom wyjątkowym których obejrzenie uważam za stratę czasu
No dobrze według Ciebie film jest słaby a według filmwebowej nomenklatury nawet jest "nieporozumieniem". Ja również nie jestem fanką gatunku, ale mimo to oceniłam film na 8/10 za dobrą grę aktorską, dobry scenariusz i wspaniałą muzykę. A teraz słów kilka na temat Twojej wypowiedzi:
Primo. Nie wiem co jest takiego dziwnego w tym, że mężczyzna pozostawia swoje dzieci pod opieką ich matki aby zapewnić im lepszy byt. W tym miejscu można się zastanowić czy w ogóle oglądałeś ten film czy tylko bazujesz na recenzjach. Mam nadzieję, że mnie olśnisz bo wątek matki był bardzo wyraźnie zaznaczony a mimo to został niedostrzeżony przez Ciebie. Wracając do tematu to w dzisiejszych czasach panuje taki trend polegający na tym, że ludzie masowo wjeżdżają za granicę w celach zarobkowych przez co zrodziło się również pojęcie eurosierot, które bynajmniej nie oznacza osieroconych dzieci zamieszkujących w państwie członkowskim UE. Tak więc myślę, że kwestię zarobkową głównego bohatera mamy objaśnioną.
Secundo. Przypominam, że wartość pieniądza na przestrzeni lat ulega zmianie i w tamtych czasach 200 dolarów było majątkiem, dziś to śmieszne pieniądze. Myślę, że jeśli oglądało się film z należytą uwagą kwestia ta została doskonale objaśniona na przykładzie propozycji łapówki proponowanej przez bandytę. Główny bohater miał dostać dwa razy więcej, spłacić za to długi i zakupić stado krów więc chyba nie trudno wyobrazić sobie jaką wartość miał wtedy dolar.
Tertio. Jak napisał Marokesz2785 zatrzymanie się w domu głównego bohatera nie miało na celu stworzenia miłej, rodzinnej atmosfery przy kawce i ciasteczku a zmyłkę, ponieważ byli ścigani przez bandę, która chciała odbić skazanego.
No i w końcu jest to film o przyjaźni, która jak mogłoby się wydawać nie powinna się w ogóle zrodzić. Jest to film o honorze, bohater grany przez Bale'a chce nie tylko zarobić pieniądze na spłatę długów i nowy start, ale chce odbudować swój wizerunek w oczach żony i dzieci. Chce aby jego syn zapamiętał go prawdziwym bohaterem a nie takim powiedzmy naciąganym jakim był wcześniej. Myślę, że film 3.10 do Yumy nie zasługuje na ocenę 1/10 ponieważ przynajmniej jest to film o czymś, o jakiś wartościach a że jest okraszony pięknymi krajobrazami i nastrojową muzyką działa tylko na jego plus. Możesz być miłośnikiem SF i pseudo horrorów, ale nie bądź ignorantem i doceń dobre kino, nie dlatego że tak wypada, tylko że takie ono po prostu jest.
Dziękuję za uwagę i zachęcam do ponownego seansu a na pewno cokolwiek wyniesiesz z tego filmu. Pozdrawiam.