3:10 do Yumy

3:10 to Yuma
2007
7,4 65 tys. ocen
7,4 10 1 65405
7,0 26 krytyków
3:10 do Yumy
powrót do forum filmu 3:10 do Yumy

Jeden Biały podchodzi znienacka trzech Apaczów. Dobrze, że nie trzydziestu... porażka.
Może za wiele wymagam, ale po takiej obsadzie ( duet Crowe/Bale) oczekiwałem czegoś więcej. Można od biedy obejrzeć, ale nie powala ani scenariusz, ani gra aktorów. Zdecydowanie wolę pierwowzór z Fordem i Heflinem 1957r.

ocenił(a) film na 10
jabu

Rzecz gustu, ale aż tak słabo bym go nie ocenił...
Oczywiście kilka fragmentów jest nieco naciąganych, ale czy wolę ten z 1957r. to bym nie powiedział.

ocenił(a) film na 4
capo_di_tutti_capi_2A

Może i tak. Jak piszesz - rzecz gustu.
A pierwowzór z 1957 wolę pewnie dlatego, że oglądałem go jako dzieciak - kiedy to za Gierka w każdy, sobotni wieczór puszczali obowiązkowo po westernie - i to trochę tak z sentymentu do przeszłości.
Natomiast w remake mile mnie zaskoczył w "czarnej" roli drugoplanowej Ben Foster. Postaram się śledzić Jego filmografię.

ocenił(a) film na 10
jabu

Rzeczywiście bardzo podobał mi się ten aktor jako czarny charakter.
Postać rownież ciekawa.

jabu

Nie rozumiem jak mozna porownywac film z lat 50tych nowa produkcja. Kiedys
niebylo w pelni profesjonalnych aktorow duzo zdjec krecilo sie w studio,
makiety, dluzyzny itd. Widz byl mniej wymagajacy...

Dla mnie 10/10 i do ulubionych. Dlaczego? sam niewiem.. ale nie pamietam
zeby jakis inny film zrobil na mnie na koniec takie wrazenie.

btk86

"kiedys niebylo w pelni profesjonalnych aktorow" - takich jak Magan Fox czy Daniel Radcliffe? to że więcej zarabiają to jeszcze o niczym nie świadczy... chociaż nie, przepraszam, świadczy, patrz na punkt ostatni

"duzo zdjec krecilo sie w studio" - bo teraz sie już tego nie robi? Matrix, Avatar, Władca Pierścieni powstały w plenerach?

"makiety" - zapewniam że teraz też je robią, może w mniejszym stopniu, ale jednak

"dluzyzny" - za 200 lat też będą, szczególnie dla tych którym się wydaje że dobry film to jedna wielka napierdalanka

Widz byl mniej wymagajacy - czyżby? czytajac takie posty jak Twoje śmiem wątpić, ale cóż jaki widz takie wymagania :]

ocenił(a) film na 7
btk86

"kiedys nie bylo w pelni profesjonalnych aktorow" hahaaaa nie moge :D