PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Nie powinno być dla nikogo zdziwieniem, że "300 początek imperium" jest najzwyczajniej filmem
akcji. Nie spełnia się fabularnie, lecz efektywnie. Film jest brutalny, ale pokazuje nam, zresztą tak
jak w "300", że ci ludzie oddawali życie, za swoją ojczyznę - byli patriotami. Śmierć na polu walki,
to godna śmierć. Trzeba przyznać, że jest to godne podziwu.
Myślę jednak, że troszeczkę za dużo dano efektów, no i nie mówiąc o wiecznie lejącej się krwi..
Oczywiście, ekranizacja bitwy jest zrobiona przesadnie, lecz proszę zadać sobie jedno pytanie:
czy właśnie na tym nie polega kino?
Jak dla mnie, "300 Początek Imperium" spełnia się jako film akcji. Co do aktorów, to uwagę
moją przykuła Eva Green grająca Artemizje. Oddała ona mocny charakter tej osoby, oraz
przyciągnęła swoją charakteryzacją. Chciałbym również wspomnieć o Jacku O'Conellu. Nie jest
on bardzo znanym aktorem, a jego udział w tym filmie może to zmienić. Odegrał on stosownie
przypisaną sobie rolę.

ocenił(a) film na 7
filas3222

z czystej ciekawości zapytam, Xerxes jest tu głównym bohaterem czy raczej Temistokles?

ocenił(a) film na 5
FunnyPl

Dużo więcej Temistoklesa

ocenił(a) film na 7
FunnyPl

W filmie jest opowieść zarówno o Xerxesie jak i Temistoklesie, lecz więcej na ekranie jest Temistoklesa.

ocenił(a) film na 7
filas3222

dzięki ;)