PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96020
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

Fani przerysowania, komiksowych ujęć okraszonych mocnym brzmieniem i patosu, który nie razi bo tyczy czasów kiedy to ludzie znali jeszcze znaczenie słowa honor, nie będą zawiedzeni. Jest to trzymająca w napięciu bajka dla dużych chłopców, oraz czego dowodem jest moja małżonka, również kobiet ceniących pełnokrwistych facetów.

"300" okazało się być tylko łagodnym wprowadzeniem do tej części i mimo, że nie ma już charyzmatycznego Leonidasa, to inne postacie godnie rekompensują jego nieobecność. Tu jest dużo więcej krwi i odciętych kończyn, świetne starcia na morzu i mroczna Eva Green, a wszystko to w poznanej już wcześnie poetyckiej formie obrazu.

Jako rozrywka cofająca mnie emocjami w czasy dzieciństwa, świetnie spełniła swoją rolę.

ocenił(a) film na 7
cubanon

"....oraz czego dowodem jest moja małżonka, również kobiet ceniących pełnokrwistych facetów".
Przyjacielu, broń Cię Panie....nie wysyłaj żony samej na wakacje do Egiptu czy Tunezji dopiero pełnokrwistych facetów doceni, a Ty z porożem będziesz latał. Współczuje odrobinę, że Twoja wybranka w Tobie sokoła nie widzi, ale pamiętaj z dala od Egiptu.

BINSPOT

dobre :D ale się nie obawiam... natury nie oszukasz, nie popadając w stereotypy: czułych inteligentów to chcą mieć za przyjaciół, nie oszukujmy się, heh

cubanon

tego sie spodziewalem i dokladnie to wlasnie dostalem

cubanon

Kobiet ceniących pełnokrwistych facetów - i pełnokrwiste babki, bo nie zapominaj, że w tym filmie są wspaniałe kobity z najprawdziwszą żądzą mordu :)

Tego się spodziewałam i dokładnie to właśnie dostałam.

ocenił(a) film na 9
cubanon

Właśnie mi tych mocnych brzmiec brakowalo w tej czesci