PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486130}

300: Początek imperium

300: Rise of an Empire
2014
6,1 96 tys. ocen
6,1 10 1 96023
5,8 31 krytyków
300: Początek imperium
powrót do forum filmu 300: Początek imperium

co nie znaczy ze gorszy.
1.Zamiast wysmarowanych w oliwce spartan z namalowanymi kaloryferami dostalismy troche "normalniejszych" żołnierzy, to jak dla mnie na +
2.Motyw "wave'ow" (niczym w warcraft maul, albo left4dead) jest powielony z jedynki, tam co prawda wygladalo to lepiej bo byly slonie, nosorozce i inne takie, tu natmoaist mamy statki i walke na wodzie, wiec i mozliwosci byly mniejsze, nie zmienia to faktu ze wyszlo fajnie ;)
3.Smierc grajaca na emocjach, w jedynce ginie syn, natomiast w dwojce ojciec. O obu czesciach ten motyw byl drewniany i bez emocji.
4.Tu mamy pewna nowosc w stosunku do pierwszej czesci, a mianowicie rywalizacje pomiedzy Temistoklesem a Artemizja (ktora nota bene jest swietna), IMO wyszlo to calkiem fajnie, ale pewnie znajdzie sie pelno ludzi ktorzy stiwerdza ze "gunwo"
5.Sam Temistokles, w stosunku do Leonidasa wydaje sie byc bardziej ludzki, w pierwszej czesci Leonidas byl niczym wiecej jak kupa miesni (w dodatku komputerowych ;P ) tutaj Temistokles ma zachowane proporcje i wyglada swietnie, naturalnie :)

Podsumowujac film jest wart obejrzenia, nie jest odcinaniem kuponow od jedynki a bardzo dobry sequelem. O Tym czym lepszym czy gorszym, nalezy stwierdzic indywidualnie, bo film jest inny niz poprzednik. Jesli ktos dostawal orgazmu na widok nagi facetow ociekajacych oliwka to stwierdzi ze dwojka "je chuyowa". Mi osobiscie film sie podobal, momentami bardziej niz jedynka.

Shanks1337

Ale cię bola te sexy naoliwione klaty w jedynce, ze w co drugim zdaniu o nich wspominasz. Jak dla mnie jedynka była lepsza, ale nie ze względu na klaty (widac skupiłeś się tylko na ich oglądaniu) tylko ze względu na to, że miała jakiś klimat, magię, ciekawa opowieść w tle, tu mamy prawie same sceny walki, hektolitry sztucznej krwi. Zatem już przestań z tym orgazmem na widok gołych klat, bo to nie o to chodziło

ocenił(a) film na 7
milenasy

no fakt, troche o to ponarzekalem, glownie tak na to naskoczylem bo sam cwicze i mam jako takie pojecie i rzuca sie w oczy ta sztucznosc :P co nie zmienia faktu ze jedynka jest dla mnie filmem rewelacyjnym! ;)