PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=480762}

500 dni miłości

(500) Days of Summer
2009
7,1 157 tys. ocen
7,1 10 1 157030
7,3 63 krytyków
500 dni miłości
powrót do forum filmu 500 dni miłości

Chciałabym, żeby mnie kiedys jakis facet tak pokochał..Może jak bede zimna jak Summer to mi się takie coś przytrafi. Póki co poznałam samych egoistów a o takim Tomie to można tylko pomarzyć :(

przemator86

I tu się z Tobą zgodzę. Jest coś w draniach, co nas przyciąga... A potem narzekamy i słyszymy: "A nie mówiłam/em?"

ocenił(a) film na 9
mexi_111

Tak mi się przypomniał taki jeden demot..."To palant , ale dlaczego nie dzwoni?"....

ocenił(a) film na 8
mexi_111

czytalem dlaczego tak jest. otoz kobiety podswiadomie wybieraja egoistow, chamow i cwaniakow, bo te cechy pozwalaja lepiej sobie radzic w zyciu, co jest wazne dla potencjalnego potomstwa. czyli wybieracie sobie agresywnego chlopaka, bo chcecie zeby wasz syn taki byl.

ocenił(a) film na 9
przemator86

jeszcze nie odkryłam u siebie podświadomego kierowania się tym instynktem, choc to co piszesz brzmi bardzo logicznie.
zupelnie nie rozumiem za to tej generalizacji. gdyby wszytskie kobiety lubily twardych, surowych i egoistycznych męzczyzn, znaczyłoby ze nie ma rzadnej kobiety o charakterze przywodcy i rzadnego "grzecznego" faceta. Jest przeciez wiele zwiazkow, w ktorych faceci sa pod pantoflem i kazdemu z partnerow taki uklad odpowiada.
faktem jest natomiast, ze czesto przyciagamy osoby, ktore zupelnie nie odpowiadaja naszemu wyobrazeniu idealnego partnera. nie wiem skad sie to bierze. moze dlatego, ze chcac zaimponowac, przypodobac sie osobie w naszym guscie zaczynamy kreowac sie na nowo, gubiac prawdziwego siebie i to daje efekt sztucznosci.

a co do Toma, to przeciez tez postawil krzyknac, tupnac nozka i wziac sobie to czego chcial :)
i bardzo dobrze. przy calej swojej uczuciowosci, delikatnosci i unikalnosci, te pazurki byly dopelnieniem. kobiety lubia byc czasem przyparte do muru:)

ocenił(a) film na 8
karolajna11123

Zgadzam sie, nie mozna generalizowac. Ja tylko sie glosno zastanawiam dlaczego kobiety czesto lądują w związkach z facetami, którzy ich nie szanują. Zreszta, napisalem to ponad roku temu ;o. Od tego czasu troche poluzowalem poglady na ten temat.

ocenił(a) film na 9
przemator86

faktycznie, moja odpowiedź dotarla za poźno.
już tak nie lądują?:)

ocenił(a) film na 8
karolajna11123

Widziałem parę przypadków, jak miły / pomocny / uczynny kolega zbierał dobre recenzje wsrod kolezanek. Problem w tym, żeby być do pomocy kiedy cię potrzebują, a nie narzucać się.

Także teraz myślę, że do wzbudzenia zainteresowania prowadzi wiele dróg, a bycie "zimnym draniem" jest tylko jednym ze sposobów.

przemator86

Kobiety od zawsze wybierają tych niewłaściwych mężczyzn. Dlaczego? Bo jesteśmy przekonane, że brutalność i obcesowość to tylko pozory, a ich wnętrze to wrażliwa, delikatna dusza, która potrzebuje naszej opieki.

ocenił(a) film na 9
mexi_111

coś w tym może być. chcemy zmieniać oblicze świata poprzez doszukiwaniu się w pozornie złym czlowieku iskierki dobra. niczym rasowe altruistki chcemy ją później rozpalić.

ocenił(a) film na 6
przemator86

summer była szczera, nie było w jej postępowaniu nic złego, nie zgadzam się, że źle traktowała toma, bo ja bardzo bym chciał mieć takie podejście do życia jak ona. Chciała zmienić swoje życie więc zmieniła miasto, dla niej wszystko jej proste (bo w rzeczywistości takie jest), a tom jest typem romantyka,, zupełnie inna historia, robi kartki choć tak b. tego nienawidzi a przecież chciałby i mógłby być architektem! i po części to dzięki summer finn w końcu się nim został