4,0 32  oceny
4,0 10 1 32
7 Nights of Darkness
powrót do forum filmu 7 Nights of Darkness

Dobra kopia krąży już od dawna w internecie więc trochę dziwi fakt że jeszcze nikt się tu nie wypowiedział na temat tego filmu. A jest to jeden z tych mocno schematycznych filmów... Grupa ludzi zamyka się na tydzień w nawiedzonym miejscu. Do podziału jest 1 000 000 $ więc kto przeżyje wygra niezłą kaske. Ja akurat lubię tego typu filmy i pierwsza część grave encounters jest bardzo dobrym przykładem tego jak takie horrory powinny moim zdaniem wyglądać. Tu jest dużo gorzej co nie oznacza, że jakoś bardzo źle. Pierwsze 30 minut może mocno zniechęcić do oglądania bo fabularnie to jest coś co fani horrorów dobrze znają więc nic zaskakującego, bohaterowie są jacyś nieciekawi no i ta Lisa jest tak denerwująca, że w pierwszej części filmu najstraszniejsza jest myśl, że trzeba ją oglądać i jej słuchać :P Ale im dalej w las tym lepiej. Pod koniec dużo więcej się dzieje i niektóre sceny są całkiem znośnie zrobione co podniosło moją ocenę filmu do 6. Jak ktoś lubi ten schemat w horrorach to polecam ten film bo nie powinien być zawiedziony. Ale trzeba przyznać, że nie ma tu jakichś nadzwyczajnych efektów specjalnych i niektóre bolą i wyglądają tanio i tandetnie. Spodziewałem się, że chociaż zakończenie wyrwie się trochę ze schematu ale niestety nic takiego się nie wydarzyło.