po komentarzach i ocenach spodziewałam się czegoś naprawdę super. Grafika i efekty super, bardzo "ładnie" zobiona bajka al niestety fabuła nie powala. Jest wręcz trochę nudno. daję 7/10 za grafikę (za fabułę byłoby 3). Do kina-nie polecam
Nudą?
Coś w tym jest! Zamiast czekać z napięciem na rozwiązanie filmowych zagadek, zastanawiałem się kiedy karramba mać powiedzą o co chodzi, gdyż mało z tego co widzę potrafię zrozumieć.
Ja na film wybierałem się jako pesymista myśląc, że poszli na łatwiznę licząc, że osoba Tima Burtona i tak przyciągnie tłumy do kin i zawiodłem się w drugą stronę :-)
Cóż dla jednego szklanka jest do połowy pusta dla innego do połowy pełna...
Nie oglądałem jeszcze ale wydaje mi się, że poruszony jest problem, który nas czeka w przyszłości post-apokalipsa.
temat był już wielokrotnie poruszany - również w bajkach (patrz: wall.e), ale to nie jest motyw przewodni w "9" chociaż w założeniu chyba miał być :) tutaj chodzi o efekty a fabuła jest dodatkiem. Przerost formy nad treścią. Co nie znaczy, że w ogóle nie warto tego oglądać, po rpostu szkoda kasy na kino :P
A ja jeśli miałbym polecać oglądanie,to tylko w kinie.Dźwięk w tym filmie mnie zmasakrował(w pozytywnym tego słowa znaczeniu)i do teraz,w parę godzin ,po seansie,tłucze mi się echem we łbie.