Nudny .. jak Ty..,oby Tobie podobne sytuacje nie przytrafiły się w życiu,może przerwałby tę nudę podobny sadysta z drugiego epizodu
historie pokazane w filmie byly jak najbardziej realne,ale film ciagnol sie dla mnie w nieskonczonosc.
mnie bardzo wciagnął poraził swoją surową atmosferą,zimny,bez upiększeń i bez osądzeń. Twórcą nie chodziło o wyciąganie jakichkolwiek wniosków,tylko po prostu o to aby pokazać trzy tragiczne zdarzenia,które mogą rozgrywać się tuż obok,w naszym sąsiedztwie..... takie o których może nam sie nie śnić
film Ciebie wciagnol a mnie nie,ale zgadzam sie co do reszty.Reyzser mogl obciac jakies 25 minut i by wyszlo lepiej.pozdrawiam.
na tym polegała magia tego filmu - wpierw nie wiemy o co chodzi,dopiero później się wszystko rozwija,w pierwszym epizodzie długo widzimy smutnego człowieka,widz nie ma pojęcia co facet ma za skórą lub co planuje,drugi epizod z sadystą - przez pierwsze 10 minut usmiechniety facet siedzi na krzesle,słucha radia i owija sobie rękę bandażem,czy ktokolwiek wcześniej pomyslałby,że za ścianą przeżywa horror jakaś dziewczyna?? wreszcie trzecia historia - zblazowanego,zdradzonego eksmałzonka - powiedziałabyś ,że posunie się aż do tak rozpaczliwego czynu?? Ten film potrzebował czasu na właśnie zbudowanie klimatu,dlatego jest tak niezwykły
wiemy od początku jak ktoś czytał fabułę film:).Poza tym jakoś to do mnie nie przemówiło :).Kobieta którą zgwałcił mąż nagle się pyta czy nie zabrakło pieluch. Później jak jest sama nie dzwoni po pomoc i nie ucieka co za bezsens
eh mogla bym podac bardziej sadystyczne zneczanie sie nad zona/mężem ale po co :)?Skoro dla Ciebie to jest cudo:)
'Połóż' się do łóżka z kimś kto notorycznie Cię gwałci,bądź związana,miej dziecko nie miej środków do życia bądz notorycznie gwałcona psychicznie uciekniesz ? tak?- to niestety nie cudofilm aczkolwiek wiele przekazuje ,moment kiedy zabrakło mu pieluch jest najbardziej odrażającym ,oceniajmy walory artystyczne -pozdrawiam
kobiety sa jednak glupie i przykro mi to pisac bo sama jestem kobieta..Caly czas mysla ze nic nie moga zrobic i to jest wlasnie blad !. ja bym uciekla i kazda kobieta powinna uciec a nie sie bac.No ale wymyslila ze Go zabije wkoncu.Nie przemawia to do mnie.A co do pieluch to co w tym dziwnego ze mu zabraklo?przeciez kupil pozniej w sklepie.
poza tym przez takich ludzi jak Ty co pisza ...uciekniesz?tak? kobiety mysla ze sa slabe i nic nie powinny robic.Pozwalac dalej sie bic gwalcic
kobiety są silne i wyrachowane,psychicznie silniejsze od mężczyzn,jak mogła uciec ,jeśli była więziona,związywana i zamykana? wyskoczyć przez okno miała? co do pieluch - nie zastanowiło Cię to dlaczego ich zabrakło? (19 minuta) .której nie mogę skomentować. Gdyby film Cię nie poruszył nie pisałabyś tak o tym,sądzę,że jednak poruszył,spójrz na walory artystyczne a nie na to ,że wzbudził Twój niesmak. Poza tym myslę,że kobiety są wrażliwe delikatne i wspaniałe.