Aż po grób

Get Low
2009
6,8 13 tys. ocen
6,8 10 1 13276
6,3 13 krytyków
Aż po grób
powrót do forum filmu Aż po grób

Murray jak zawsze świetny i zabawny w ten swój flegmatyczny sposób ale Duvall jest po prostu wspaniały w swej roli...powala na kolana, pełen szacun...

nori25

Masz całkowitą rację, film rewelacyjny, obsada również. U mnie 9/10

ocenił(a) film na 9
nori25

Dla mnie też rewelacja!Lubię taki klimat i ten specyficzny subtelny humor.Wszystko tworzy doskonałą harmonię; muzyka, zdjęcia, gra aktorów.Wszystko z wyczuciem i bez przesady.I wiele jest powiedziane "między wierszami".Naprawdę doskonałe kino dla wymagającego widza.

ocenił(a) film na 9
nori25

Racja! Film niesamowity ! 9/10 !!!!

Marika_8

Zgadzam się w pełni ;) Film genialny ;p

nori25

Rzeczywiście. Film stworzony bardziej dla kreacji aktorskich niż dla jakiegoś uniwersalnego przesłania. Absurdem niestety jest ostatnia scena. Trudno uwierzyć, że pochówkowi bohatera, towarzyszy taka a nie inna ilość żałobników. Jeszcze jakiś czas wstecz przysłuchiwała mu się kilkuset osobowa ciżba, zdając się przyjmować do wiadomości i serc jego wyznanie, jego spowiedź. A na pogrzebie nie pojawia się nawet owa rozradowana rodzina, do której dzięki bohaterowi tak bardzo uśmiechnął się los. Cóż, wyraźnie nie pasowałoby to do smutnawej i rzewnej konwencji filmu. Aktorstwo 9/10. Film 5/10.

ocenił(a) film na 7
nori25

dobry film, podobał mi się