PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259149}
7,3 33 tys. ocen
7,3 10 1 32679
6,6 19 krytyków
Across the Universe
powrót do forum filmu Across the Universe

to film jest naprawdę fajny! Trochę długi, ale ciekawie zrobiony. Osobiście polecam;)

ocenił(a) film na 9
pat_a7x

Ja nie przepadam za musicalami, ale ten był świetny. A muzyka! Wiem, że to świętokradztwo, ale niektóre utwory lepsze od pierwowzorów.

ocenił(a) film na 10
Jaho63

Ja też, nie zachycam się musicalami, ale Across the universe nie mogę nie kochać. Przeczytałam, że jest oparty na muzyce beatelsów i wiedziałam, że muszę obejrzeć. Film jest pomysłowo zrobiony, wiele scen w pełni oddaje nastrój piosenek ( zachwyciła mnie aranżacja Strawberry Fields Forever, pomysłowo zrobiono I want You, Revolution ). Ogólnie ciekawie zostało przedstawione środowisko hippisów. Brak słów ;)

sanglante

Obejrzałam ze względu na The Beatles. Całkiem niezły, fajnie zaśpiewane "Hey Jude".

ocenił(a) film na 9
zakochana_w_filmie

nie chce mi się pisać to, co już napisało kilkadziesiąt osób ("też zasadniczo nie lubię musicali, ale ten... bla bla..."), więc powiem tylko: ja też :D

pat_a7x

Jest tak mało dobrych musicali!! Może znacie coś do polecenia??

ocenił(a) film na 8
pat_a7x

Przedstawiona historia, muzyka, cały klimat filmu miażdży wydobywaniem emocji, których po musicalu się nie spodziewałam, miałam też lekkie wrażenie, że ktoś był na kwasie, pisząc scenariusz i realizując go. Pozytywne zaskoczenie.