PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427610}

Admirał

Admiral
2008
6,9 5,1 tys. ocen
6,9 10 1 5060
Admirał
powrót do forum filmu Admirał

kino! Film jest bardzo dobry i bardzo cieszy, że Rosjanie pokazali wojnę domową od strony tych lepszych.

użytkownik usunięty
cromags

ofiaro współczesnej szkolnej propagandy: "Rosjanie pokazali wojnę domową od strony tych LEPSZYCH."
tacy oni byli lepsi jak tydzień od 7 dni.

cromags

Kolega powyżej ma racje,bo ci Carowie to też byli nieźli sk***iele,dlatego powstali bolszewicy ale oni też się tacy sami stali

Pawel_Ziomek_pl

Nie jestem kolego ofiarą, jestem historykiem i "trochę" orientuję się w temacie, w którym Ty mniej się orientujesz. Każdy kto łyknął trochę więcej historii doskonale wie, że Rosja radziecka to był najbardziej zbrodniczy twór w historii Świata, nawet III Rzesza nie jest w stanie pobić dokonań Lenina, Stalina & company. Monarchia rosyjska także była zbrodnicza i wiele Rosjan, Polaków, Gruzinów itd. przeszło dzięki niej na tamten świat, jednakże jak wyżej wspomniałem nie dorównywała choćby w 20% dokonaniom bolszewii. Co więcej, carat nie dokonywał mordów masowych (czytaj czystek liczonych w setkach tysięcy) na swoich rodakach a bolszewicy tak. Zatem jeśli chcesz ze mną polemizować, to proszę sięgnij po fachową lekturę. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
cromags

Zgadzam sie z powyższym, choć ja patrzę na to z jeszcze innego punktu widzenia. Bolszewizm i komunizm wraz z milionami istnień ludzkich zniszczył prawdziwą Rosję - Rosję książąt, ziemiaństwa, pałaców i dworów, Rosję wielowiekowej tradycji, kultury i chrześcijaństwa. To była również straszliwa zbrodnia. Na tych gruzach powstał krwiożerczy mutant, państwo, do którego - o zgrozo - po dziś dzień wzdychają z tęsknotą liczni obywatele Rosji...