PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427610}

Admirał

Admiral
2008
6,9 5,1 tys. ocen
6,9 10 1 5060
Admirał
powrót do forum filmu Admirał

sceny batalistyczne faktycznie bardzo dobrze zrobione,nastroj polityczny tez dosyc sobie ale ten watek milosy mnie osobiscie jakos meczyl zwlaszcza od jej strony.lubie gre Konstantin Khabenskiy

ocenił(a) film na 6
Jaga25

dokładnie, za sceny wojenne 8 za wątek miłosny 3, "to ile ma pan żon" - trafnie zakpił z Kołczaka ten krasnoarmiejec na końcu...

ocenił(a) film na 8
Ketrid2_

Najlepszy tekst całego filmu :D

ocenił(a) film na 3
Ketrid2_

Przecież batalistyka w tym filmie jest totalnie skopana. A szczególnie bitwy morskie. Takich głupot jeszcze nie widziałem.

Jaga25

zgadzam się początkowa scena na morzu genialna :) aż sobie pomyślałam oglądając ją, ze Polska na milion lat takich scen nie nagra hehehe scen miłosnych trochę za dużo było i nudnawe się okazały, ale to było ważne dla biografii Kołczaka mimo wszystko... A Kostia Chabienski jest genialnym aktorem i jak zawsze zagrał świetnie :P
P.S. widzę, że pan Fidel uważa się za "jedynego słusznego znawcę" historii Rosji, batalistyki, walk morskich, życia Kołczaka... uwielbiam takie persony na filmwebie :P:P:P

ocenił(a) film na 3
pixi222

bo te sceny z punktu widzenia wojskowości i fizyki są głupie do imentu, z rzeczywistością pola walki początku XXw. mają tyle samo wspólnego co Pszczółka Maja

uwielbiam na filmwebie niedouków na polu fizyki i historii, wystarczy im blaszaną balię z muszkietem pokazać i są zachwyceni

Fidel-F2

człowieku a które filmy historyczne są 100% zgodnie z rzeczywistością ?! nie ma takich !!! dlatego nie, ma co się "mądrować"
wizualnie to fajnie wyglądało, było emocjonujące i o.k. ja nie interesując się historią XX w. nie oburzę się i tak, że to niezgodne...
sorry, ale większość widzów nie jest z wojska, czy historykami i sorry ale gówno ich obchodzi, że widzisz w filmie jakieś błędy...
kruczki historyczne są dla historyków i pasjonatów.... żeby zwykły człowiek się zorientował, ze jest coś nie tak to musieli by wcisnąć w filmie jakiegoś kolesia z mieczem średniowiecznym :P:P

ocenił(a) film na 3
pixi222

czy to moja wina, że świat pełen tępych niedouków? i dzięki temu twórca filmu może wsadzić scenę gównianą a publika i tak będzie piała z zachwytu?

co nie zmienia faktu, że sceny batalistyczne w tym filmie są debilne, takie gówno owinięte w błyszczący papierek

piszesz, że nie masz wiedzy na temat historii i wojskowości, co jednak nie przeszkadza Ci wydawać kategorycznych opinii w temacie, facepalm

jak się na czymś nie znasz, to mądrze by było siedzieć cicho i słuchać tych którzy wiedzą o czym mówią

i dla informacji - nie jestem z wojska ani nie jestem historykiem, zwyczajnie mam wiedzę i trochę rozumu, żeby się nią posłużyć

Fidel-F2

sorry koleś ,a le to TY WYDAJESZ KATEGORYCZNE osądy jadąc po tym filmie !!!!!!!!
ja wyrażam tylko swój zachwyt nad filmem i dziwię się, że są takie osoby, co uważają się za jedyne godne do oceniania filmów...

ocenił(a) film na 3
pixi222

jakie osądy???? nazywam jeno rzeczy po imieniu, jak pokazują debilizm to mówię, że to debilizm i wsio
z punktu widzenia rzeczywistości i prawdy historycznej ten film kłamie i fałszuje na potęgę

Fidel-F2

mówisz, czy wmawiasz ? to różnica :P oj nie gorączkuj się już tak w każdym temacie dotyczącym tego filmu, bo to wygląda, jakbyś usilnie chciał wszystkich przekonać, że to bardzoooo zły film... żeby się podobać dla większości nie musi być 100% historyczny :) Poza tym wystarczyło raz po kolei wypisać, co wg ciebie jest niezgodne z historią, a nie każdego rozmówcę posądzać o debilizm, bo on się zachwyca filmem.... Jak na razie widzę ogólniki o niezgodności, a gdzie konkrety ? :P

ocenił(a) film na 3
pixi222

bo jest zły
realia skopane
przedstawia fałszywy obraz historii
skrajnie pretensjonalny, stężenie patosu ociera się o konwencje genewskie
obraz romansu żenujący

na konkrety się nie nabiorę bo nie mam tyle czasu, domagasz się bym człowiekowi z wiedzą matematyczną trzecioklasisty tłumaczył przestrzeń Banacha

Fidel-F2

taa lepiej się wykręcić uznaniem, że rozmówca jest za głupi :/ a WIELKĄ SZTUKĄ jest umieć wytłumaczyć swoje racje i przedstawić wiedzę laikom !!
to co napisałeś to nie są konkrety tylko ZARZUTY FABULARNE = co ci się nie podobało....
zaraz żenujący romans :p to ocena zachowania Kołczaka, czy samej sytuacji ? widać ludzie z miłości potrafią być żenujacy :P

ocenił(a) film na 3
pixi222

facepalm

Fidel-F2

widać nie nadajesz się na wykładowcę
szkoda gadać :(

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Fidel-F2

na prawdę nadajesz się tylko do pokoju bez klamek żebyś trochę ochłoną z tej nienawiści...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Fidel-F2

oj tam pomyłki się zdarzają :P jak tobie "żuję " powinno być :P:P i nie jestem dzieckiem :)

do każdego, kto się z tobą na tym forum nie zgadza... każdego jak na razie objechałeś...

ocenił(a) film na 3
pixi222

nie jesteś dzieckiem, no popatrz, nie pomyślałbym

różnica taka, że moje to literówka a Twoje ortograf podobnie jak kilka innych w Twoich postach, literówek Ci nie wytykam

tam od razu objechałeś, śmieję się gdy kto gada zacietrzewiony a pojęcia nie ma o temacie

Fidel-F2

Tak sobie przeczytałam na nowo i zacietrzewienie to widać jedynie u ciebie kolego :/
Napisałam jedynie, że mi się ta bajka podobała, a ty wypisujesz rzeczy niezwiązane z moimi postami.
ech Ci internetowi znawcy, co potrafią tylko wszystkich krytykować i wypisywać, jacy to oni najmądrzejsi :P