moim zdaniem jedynka była arcydziełem natomiast "crank 2" to kiszka... nie potrzebne porównanie stathama do godzilli:/ i bardzo słaba naciągana końcówka filmu... dlatego moja ocena to 4. natomiast crank 1 to 9.5/10.
Moim zdaniem jedynka to genialne kino akcji, a dwójka to totalne arcydzieło. 10/10 dla obydwu części.
Według mnie Crank 2 doskonale kontynuuje Crank 1. Jest bardziej pojechana ale o to chodzi. Więcej akcji i chorego humoru :) Jak zrobią Crank 3 to spodziewam jeszcze bardziej porytego filmu x D
nie powiem, końcówka była przesadzona, ale ogólnie obie części na takim samym, dobrym poziomie.
Końcówka po je cha na!!! oglądałem ten film mnóstwo razy (w różnych stanach psychicznych i fizycznych xD) i za każdym razem miałem dobrą jazde...
...tylko ta scena z godzillą mnie dobija, chyba zrobili ją po to żeby niedoszli krytycy (tak zwani HEJTERZY) mieli kolejny powód żeby nazwać ten film kiczem i rzucić kawałkiem gówna
Oglądałem dziś 2 jedynki nie widziałem. Lubie kino akcji ale humor przedstawiony w tym filmie mnie nie powala. Niektóre momenty były aż tak żałośnie głupie, że aż śmieszne. Film ujdzie, w sumie nie jest taki zły tylko trzeba się dobrze nastawić, a ja takiego nastawienia nie miałem i sobie popsułem oglądanie. Na 1 wszą część się nastawiam inaczej i na bank ją obejrzę bo pomimo tego, że jest to średniak filmowy pełny kiczu i porytego humoru to chce się to oglądać
Co do godzilli to się zgodzę ta scena nie powinna mieć miejsca ale Statham wyglądał w niej śmiesznie z tą olbrzymią brodą
Pokój
Bo zamierzeniem tego filmu było, aby był tak żałosny, że aż śmieszny. A twoja ocena 4/10 dla tego genialnego filmu jest krzywdząca, zwłaszcza, że sam przyznajesz, że film nie był taki zły.
Obejrzałem 1 i wg mnie jest lepsza niż 2 część ale teraz przynajmniej wiem dlaczego wypadł z helikoptera itd. 1 dobre kino akcji choć motyw z autem na ruchomych schodach hehe z tym przegięli
To znaczy, że nie jesteś zbyt inteligentny, jeśli nie widzisz w tym filmie ukrytej głębi. Ten film zasługuje na 10 jak najbardziej, bo jest genialny.
Nigdy wcześnie takiego czegoś nie mieliśmy - nowy powiew. Coś podobnego wcześniej próbował robić Robert Rodriguez ale to jeszcze nie był to.
kino akcji klasy b nie jest niczym nowym. Quentin Tarantino robi je od lat dla mnie to nie jest jakiś "nowy powiew". Tu jest tylko przedstawiony inny pomysł i troszkę inna realizacja. Zresztą temu filmowi do Kill Bill'a I i II albo bękartów wojny troszkę brakuje.
Jak można porównywać Kill Bill'a i bękartów wojny do Cranka 2. Otrząśnij się trochę
kino akcji kategorii B. Crank I i II to właśnie to kino tak samo jak Kill Bill i Bękarty wojny więc mogę porównywać te filmy ze sobą. Chyba nie rozumiesz idei porównań. Kill Bill i Bękarty wojny są o wiele lepsze niż Crank I i II. Porównanie na tym polega. Przy OC III też miałeś problem z cudzym zdaniem i otrząsnąć się możesz Ty bo w każdej wypowiedzi doszukujesz się dziury. Jestem Ciekaw do czego Ty byś porównał Crank'a? Pewnie do Planet Terror tylko pamiętaj, że Tarantino był producentem tego filmu. I nie zgodzę się, że wcześniej tego w kinie nie było chyba za mało filmów oglądasz.
wg mnie to normalny film akcji kategorii B. Nic nowego w nim nie pokazano co więcej unikatem jest każdy film bo dwa razy takiego samego się nie kręci.
Normalny film akcji? To weź podaj jeszcze jakiś inny film akcji w stylu Cranka, bo z tego co mi przychodzi do głowy to tylko Shoot'em Up.
'''Nic nowego w nim nie pokazano co więcej unikatem jest każdy film bo dwa razy takiego samego się nie kręci''' - nie mogę z tobą
Wg Ciebie bo moje zdanie jest inne ja Twoje szanuję i o gustach się nie dyskutuje.