PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463637}

Adrenalina 2. Pod napięciem

Crank: High Voltage
2009
6,2 78 tys. ocen
6,2 10 1 78243
5,3 20 krytyków
Adrenalina 2. Pod napięciem
powrót do forum filmu Adrenalina 2. Pod napięciem

moim zdaniem jedynka była arcydziełem natomiast "crank 2" to kiszka... nie potrzebne porównanie stathama do godzilli:/ i bardzo słaba naciągana końcówka filmu... dlatego moja ocena to 4. natomiast crank 1 to 9.5/10.

goro1403

Moim zdaniem jedynka to genialne kino akcji, a dwójka to totalne arcydzieło. 10/10 dla obydwu części.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Według mnie Crank 2 doskonale kontynuuje Crank 1. Jest bardziej pojechana ale o to chodzi. Więcej akcji i chorego humoru :) Jak zrobią Crank 3 to spodziewam jeszcze bardziej porytego filmu x D

0wner2

0wner2 troszeczkę przesadzasz. Ba.

ocenił(a) film na 8
bisban

nie powiem, końcówka była przesadzona, ale ogólnie obie części na takim samym, dobrym poziomie.

ocenił(a) film na 8
cieobchodzi

Końcówka po je cha na!!! oglądałem ten film mnóstwo razy (w różnych stanach psychicznych i fizycznych xD) i za każdym razem miałem dobrą jazde...

...tylko ta scena z godzillą mnie dobija, chyba zrobili ją po to żeby niedoszli krytycy (tak zwani HEJTERZY) mieli kolejny powód żeby nazwać ten film kiczem i rzucić kawałkiem gówna

ocenił(a) film na 6
NiezbytMily92

Oglądałem dziś 2 jedynki nie widziałem. Lubie kino akcji ale humor przedstawiony w tym filmie mnie nie powala. Niektóre momenty były aż tak żałośnie głupie, że aż śmieszne. Film ujdzie, w sumie nie jest taki zły tylko trzeba się dobrze nastawić, a ja takiego nastawienia nie miałem i sobie popsułem oglądanie. Na 1 wszą część się nastawiam inaczej i na bank ją obejrzę bo pomimo tego, że jest to średniak filmowy pełny kiczu i porytego humoru to chce się to oglądać
Co do godzilli to się zgodzę ta scena nie powinna mieć miejsca ale Statham wyglądał w niej śmiesznie z tą olbrzymią brodą
Pokój

zeira_3

Bo zamierzeniem tego filmu było, aby był tak żałosny, że aż śmieszny. A twoja ocena 4/10 dla tego genialnego filmu jest krzywdząca, zwłaszcza, że sam przyznajesz, że film nie był taki zły.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Oglądam 1 może wtedy zrozumie dlaczego statham był takim supermenem

ocenił(a) film na 6
zeira_3

Obejrzałem 1 i wg mnie jest lepsza niż 2 część ale teraz przynajmniej wiem dlaczego wypadł z helikoptera itd. 1 dobre kino akcji choć motyw z autem na ruchomych schodach hehe z tym przegięli

użytkownik usunięty
goro1403

Dwójka to kamień milowy w światowej kinematografii

ocenił(a) film na 5

W jaki sposób niby?

Giuseppe_Baldini

Pod każdym względem.

0wner2

Jaja sobie robisz? Ten film jest dobrym odmóżdżaczem, ale nie zasługuje na 10.

bisban

To znaczy, że nie jesteś zbyt inteligentny, jeśli nie widzisz w tym filmie ukrytej głębi. Ten film zasługuje na 10 jak najbardziej, bo jest genialny.

użytkownik usunięty
Giuseppe_Baldini

Nigdy wcześnie takiego czegoś nie mieliśmy - nowy powiew. Coś podobnego wcześniej próbował robić Robert Rodriguez ale to jeszcze nie był to.

ocenił(a) film na 6

kino akcji klasy b nie jest niczym nowym. Quentin Tarantino robi je od lat dla mnie to nie jest jakiś "nowy powiew". Tu jest tylko przedstawiony inny pomysł i troszkę inna realizacja. Zresztą temu filmowi do Kill Bill'a I i II albo bękartów wojny troszkę brakuje.

użytkownik usunięty
zeira_3

Jak można porównywać Kill Bill'a i bękartów wojny do Cranka 2. Otrząśnij się trochę

ocenił(a) film na 6

kino akcji kategorii B. Crank I i II to właśnie to kino tak samo jak Kill Bill i Bękarty wojny więc mogę porównywać te filmy ze sobą. Chyba nie rozumiesz idei porównań. Kill Bill i Bękarty wojny są o wiele lepsze niż Crank I i II. Porównanie na tym polega. Przy OC III też miałeś problem z cudzym zdaniem i otrząsnąć się możesz Ty bo w każdej wypowiedzi doszukujesz się dziury. Jestem Ciekaw do czego Ty byś porównał Crank'a? Pewnie do Planet Terror tylko pamiętaj, że Tarantino był producentem tego filmu. I nie zgodzę się, że wcześniej tego w kinie nie było chyba za mało filmów oglądasz.

użytkownik usunięty
zeira_3

Cranka 2 do niczego nie można porównać bo to jest unikat

ocenił(a) film na 6

wg mnie to normalny film akcji kategorii B. Nic nowego w nim nie pokazano co więcej unikatem jest każdy film bo dwa razy takiego samego się nie kręci.

zeira_3

Normalny film akcji? To weź podaj jeszcze jakiś inny film akcji w stylu Cranka, bo z tego co mi przychodzi do głowy to tylko Shoot'em Up.

użytkownik usunięty
zeira_3

'''Nic nowego w nim nie pokazano co więcej unikatem jest każdy film bo dwa razy takiego samego się nie kręci''' - nie mogę z tobą

zeira_3

Crank 2 jest o wiele lepszy od Kill Billa.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Wg Ciebie bo moje zdanie jest inne ja Twoje szanuję i o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 10
zeira_3

Dla mnie też Crank 2 jak i 1 były lepsze od Kill Billa. Według mnie w ogóle inny klimat, ale klasa kina ta sama.