Czy ktoś ma wątpliwośc że to najlepszy film w historii kinematografii, no ja absolutnie nie. Chev Chellios to już jest ikona, coś jak niepowstrzymana siła. Dla mnie duet reżyserski zrobił świetną robotę, całkowicie łamiąc konwenanse , nie pitolili się z niczym, ani z logiką, ani z poprawnością - stworzyli chory łomot dla facetów, sen macho :) Masa nawiązań do klasyki (Godzilla,PulpFiction i całe tandetne kino lat 80tych) - to jest po prostu perełka w tych czasach pg13 gdzie tak naprawdę liżemy cukierek przez szybę.
Kilka scen mnie po prostu rozwaliło - początek jak skrobią Cheliosa szuflą z asfaltu, Ricky Verona ,mama małego Chelliosa w talkshow, murzynka Doc Milesa...trzeba być wytrawnym kinomanem żeby łyknąć taką porcję gówna. Crank High Voltage nie nadaje sie dla gimbusa wychowanego na Spidermanie, który nawet nie pamięta złotej ery VHSu a termin exploitation z niczym mu sie nie kojarzy.
ps. muza Mike Pattona wymiata, czuć nutkę Fantomasa i Peeping Toma...arcydzieło
pps. w Cranku 3 - Chev f@#$in Chelios zedrze skórę z Chucka Norrisa i spuści łomot Dżizasowi
Może nie najlepszy, dla mnie jeden z najlepszych, bo nie mam swojego najlepszego filmu. Ode mnie oczywiście 10/10 dla pierwszej części i 10/10 dla drugiej której jeszcze nie oglądałem ale wiem że i tak będzie zajebista. Genialny film, genialna obsada, genialny humor. Wszystko na najwyższym poziomie. Prawdziwa ostra jazda bez trzymanki. Kino dla prawdziwych facetów. Nie mogę się doczekać 2 części, właśnie ją ściągam z torrenta, ale jak będzie zjebana jakość to nawet nie zaczynam oglądać tylko czekam na wersję w kinie. Z twoich komentarzy wynika że końcówka filmu mówi że powstanie też część 3. Bardzo mnie to cieszy. Mogą robić miliard części, a Chev Chelios może rozpierdalać każde miasto Ameryki. To się nigdy nie znudzi :)
najciekawsza opinia jaką widziałem ;]
zgadzam się w 100%
PS. mi motyw muzyczny kojarzył się z motywem Manciniego ze starego dobrego Shot in the Dark, podobny orientalny klimacik ;) a matka Cheliosa to nie jedna ze Spice Girls przypadkiem? :P
PPS. na CRANK 3 przyjdzie nam trochę poczekać, o ile w ogóle powstanie, ale spekulacje nt. fabuły lepiej zostawić w spokoju ;) nadejdzie taki dzień kiedy reżyserzy zdradzą o czym będzie 3-cia część i nie mogę się już tego dnia doczekać >;]]