PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=2}

Adwokat diabła

The Devil's Advocate
1997
7,9 446 tys. ocen
7,9 10 1 445836
7,1 73 krytyków
Adwokat diabła
powrót do forum filmu Adwokat diabła

Trochę Harry Angela i Dziecka Rosemary. Nieudane!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jasio88thc

widze że te forum jest tak samo ułomne jak inne w tym całym internecie. nie mozna nic napisac bo zaraz jakis baran co ma 15 lat przypierdala sie i ubliza.

jasio88thc

Mi się akurat Adwokat Diabła podobał ale śmiało mogę się zgodzić ,że np. Harry Angel był znacznie lepszy... Diabeł w wydaniu De Niro był niesamowity i Pacino przegrywa w tym pojedynku ;P :)

ocenił(a) film na 8
jasio88thc

skoro dajesz temu filmowi taką notę świadczy to o twoich problemach psychicznych być może byłeś molestowany przez rodziców i nie masz komu powiedzieć bo nikt cię nie lubi więc obwiniasz niczemu nie winny film albo po prostu jesteś kretynem bez przyszłości i lepiej zrobisz jak pójdziesz się utopić.

lolexX123

pierwszy zaczołeś ubliżać lamusie więć nie wyjeżdżaj z podtekstami bo to ty, a nie ja ubierasz się w sukienki. a note daje taka jaka mi sie podoba i nie musze miec takiego samego gustu jak ty w filmach wiec japa cioto.

ocenił(a) film na 8
jasio88thc

nie znasz się na kinie, nie masz kompletnie gustu więc z łaski swojej nie oceniaj filmów bo przez takich baranów jak ty oceny filmów na tej stronie to hańba.

lolexX123

bo co,że nie podoba mi się kiepski tak naprawdę film pt. ''Adwokat diabła'' to już znaczy, że nie mam gustu i nie znam się na kinie. weź idź do jakiegoś specjalisty i to, że ty spuszczasz się na tym filmie to nie znaczy, że ja mam tak samo robić. i koniec tematu bo już nie mam ochoty się z tobą brnąć w jakieś głupie gadki.

ocenił(a) film na 8
jasio88thc

nie podoba ci się film ? ok oceń jak chcesz, ale nie wypisuj głupot.

lolexX123

Jak narazie to ty wypisujesz głupoty czepiająć się nie wiadomo o co. to taka strona baranie, gdzie po obejrzeniu filmu piszesz co o nim myślisz więc kloc na jaźwe i nie produkuj się już więcej, chyba że kręcą cie takie przepychanki to już ci wczesniej mowilem lec do mamy i się podotykajcie. naprawde nie wiem czy ty jestes na max pusty, czy moze upośledzony jak tak to przepraszam...

ocenił(a) film na 8
jasio88thc

napisałbym ci jeszcze parę rzeczy, ale nie ma to sensu bo idiota na zawsze nim pozostanie a jakbyś tego nie zrozumiał to tak- mam na myśli ciebie a co do filmu jest to klasyk światowego kina najwyraźniej zbyt trudny dla ciebie. następnym razem jak będziesz chciał obejrzeć film nie zapomnij myśleć podczas seansu aby go zrozumieć żeby później nie wypisywać bzdur na forum. nie rozumiesz filmu więc od razu on jest głupi a nie ty? w innym wypadku jesteś po prostu strasznie nudnym człowiekiem. zapewne również nie masz zamiaru dalej się ( jak to nazwałeś ) "produkować" więc honorowo nie zaśmiecajmy dalej forum gdyż dalsza dyskusja nie na temat filmu byłaby bez celowa. dziękuję

ocenił(a) film na 6
lolexX123

Klasyk kina? Co to ma wspólnego z tym czy komuś się podoba czy nie? Mi film się średnio podobał, nie widzę fenomenu ale był dobry. Czy to znaczy, że jestem ułomna? Bo jak cały świat się zachwyca to ja też muszę...? Bądźmy poważni

ocenił(a) film na 7
jasio88thc

Nie przepadam za filmami typu S-fiction, oczywiście 'Adwokat Diabła' nie jest takim filmem, ale troche podchodzi pod ten gatunek, co osobiście nie podobalo mi sie, po prostu nie przepadam za takim kinem. Choc przyznam fabuła oraz gra aktorska na bardzo dobrym poziomie, ale tylko 7/10, głownie za Al Pacino ;)

ocenił(a) film na 7
BajduS

sci-fi ? gdzie ?

ocenił(a) film na 10
jasio88thc

ty jesteś mistrzu nie udany. jak można w takim wymiarze mówić o takim klasyku jak na nasze czasy

ocenił(a) film na 9
Jacki19

Spokojnie. Wszyscy doskonale widzimy, że ten Jasio na filmach się całkowicie nie zna.

ocenił(a) film na 9
jasio88thc

Ten film stanowczo zasługuje na dużo więcej niż 4 na 10 jak go oceniłeś. Zastanawiam się czy masz problemy umysłowe czy może trollujesz.... smutne to trochę ale chyba to pierwsze. Raczej nie zastanowisz się nad sobą gdy to przeczytasz więc właściwie szkoda mojego czasu na rozpisywanie się.

ocenił(a) film na 9
jasio88thc

Cytuję
"Nie obrażaj cwelu!" pisałeś do kogoś a sam teraz atakujesz jak zranione dziecko neostrady.
Wiem, że twoje IQ z dnia na dzień się nie podniesie ale szczerze i naprawdę serdecznie życzę ci zmądrzenia bo problem nie tkwi w otoczeniu tylko w tobie. Zdanie możesz mieć ale niech przynajmniej będzie uzasadnione w jakiś inteligentny sposób.

ocenił(a) film na 10
jasio88thc

poogldaj sobie lepiej klan , a tu nie pisz bzdetow

ocenił(a) film na 5
jasio88thc

'Adwokat Diabła . Dyskusja'

bartantrax

no raczej nie bardzo, ale z kim tu dyskutować jak z nimi można się tylko wyzywać to jest właśnie poziom wielu na tym forum.

ocenił(a) film na 10
jasio88thc

Spokoj ludzie, nie ma co sie spinac. Jednemu film sie podobal drugiemu juz nie, ale po co od razu sie wyzywac? Szanujmy sie nawzajem.
Dla mnie film byl doskonaly, a w szczegolnosci gra Pacino.

Don_Alexone

Spoko zgadzam się ale jak ktoś pierwszy ubliża to nie będę bierny. Wiem, że to głupio wygląda ale już taki jestem, że muszę odpowiedzieć. A żeby odpowiedzieć takim ludziom to trzeba zejść do ich poziomu, który nie ukrywam jest porażająco niski. Przypomne jeszcze raz to jest strona poświęcona kinomatografii i można tu pisać ''swoje'' opinie na temat filmów. Ale, czy te ''swoje'' prawie zawsze muszą być podważane przez takich baranów w taki sposób??? To po co pisać posty wogóle albo wyrażać swoją opinie???

jasio88thc

Wystarczy wyrażać ją trochę inaczej. Zamiast "film jest nieudany" piszesz że film nie przypadł ci do gustu i wymieniasz konkretne elementy które sprawiły że film ci nie poszedł. Tego typu filmów nie możesz oceniać lekką ręką, bo to nie moda na sukces... Bez wątpienia jest kunszt w tym filmie, i to przyzna każda rozsądna osoba - nawet taka której film się w ogóle nie podoba. Ja też nie lubię niektórych wielce poważanych filmów i co z tego? Nie piszę że to dno, bo tak nie jest - często to się czuje że film może się podobać z różnych istotnych powodów, tylko tobie po prostu nie pasuje i tyle...

ocenił(a) film na 10
Vinito

O rany, jaka jatka! Ludzie: kompletnie nie potraficie ze sobą dyskutować! Mega PODOBA mi się Adwokat Diabła, to nawet jeden z moich ulubionych filmów i szczerze powiedziawszy nie widzę związku z Harry Angelem, który ciut mniej mi się podobał, ale to chyba nie jest powód do takich dziwnych ataków? Nie zgodzę się, że trzeba się koniecznie inaczej wypowiadać, przecież jak ktoś pisze "film jest nieudany", to nie trzeba być filozofem, żeby wydedukować, że "jego zdaniem jest nieudany".
Klasyk światowego kina - jasne, ale to chyba nie znaczy, że każdemu musi się podobać? Też jestem zdziwiona mocno oceną jasia88thc, ale to nie oznacza, że nie ma gustu, albo że ma problemy psychiczne, ludzie, opanujcie się!
Dziecka Rosemary to też tam nie widzę, ale trudno, różni ludzie, różne gusta i skojarzenia.