Adwokat diabła

The Devil's Advocate
1997
7,9 447 tys. ocen
7,9 10 1 446970
7,1 56 krytyków
Adwokat diabła
powrót do forum filmu Adwokat diabła

Kaszana

ocenił(a) film na 5

Film bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby. Keanu swoją grą (to chyba za duże słowo) psuje cały klimat filmu, który i bez tego jest słabo odczuwalny. Al zagrał dobrze, postać którą gra jest również bardzo ciekawa. Reszta bohaterów jest za to nijaka. Ani to straszne, ani odkrywcze.

Nieciekawe zdjęcia, niezauważalna muzyka, parę fajnych scen. Trudno ten film chociażby porównywać z Harrym Angelem, bo to przy nim 3. liga. Nie rozumiem zupełnie wszystkich tych zachwytów i peanów. Dawno się tak nie zawiodłem na filmie.

All in all +4(-5)/10

ocenił(a) film na 5
Tajler

Film jest niezły, ale do Harry Angela faktycznie daleko.

To, że Keanu to cieć bez szkoły to żadna nowość.;-)

ocenił(a) film na 9
Uzi

Mi się podobał. Genialny Pacino, słabszy ale też dobry Reeves.

Antonio_Montana

Zgadzam się z autorem tematu. Dodam jednak, że "Adwokat diabła" to jedyny film, gdzie Reeves mnie nie irytuje (no, może poza "Matrix").

Tajler

i ja przyłączam sie do tej opini i dokładnie tak samo oceniam film 4,5 /10

nic ciekawego, pacino jak zwykle świetny ale wolę podziwiać w innych filmach, takich gdzie podziwiać mozna więcej niż kreacje jednego aktora

szkoda

Leon_B_Fink

etam, nie oceniałbym go tak nisko, choć faktycznie Harry Angel robił większe wrażenie. Adwokat Diabła bardzo mi się podobał, chociaz ostatnie 30 minut było trochę naciągane i nieprzekonujące. Gdyby nie to, to ocena byłaby wyższa, bo przez ponad półtorej godziny film był doskonały. A tak to oceniam na 7,5/10