Adwokat diabła

The Devil's Advocate
1997
7,9 447 tys. ocen
7,9 10 1 446892
7,1 56 krytyków
Adwokat diabła
powrót do forum filmu Adwokat diabła

Piękny opis...

ocenił(a) film na 9

"Adwokat Diabła, jest bardzo ciekawym horrorem, bo tak go hyba należy nazwać, może także thrriler. Ale nie o to chodzi, akcja filmu rozpoczyna się podczas rozprawy o molestowanie uczennicy przez nauczyciela. Broni go młody adwokat (Keanu), zdaje sobie jednak sprawę z oczywistej winy oskarżonego, w widowiskowy sposób wygrywa sprawę, i...... Dostaje propozycje do pracy w wielkim mieście, u wielkiego potętata (Pachino), zgadza się bez wachania i wraz z piękna żoną przeprowadzają się do nowego mieszkanka. I od tego momentu zaczynają się schody, bardzo dziwne schody, oślizgłe i kręte. Nasz dzielny adwokat dostaje coraz dziwniejsze sprawy, wszyscy mają halucynacje, a Pachino się śmieje. Film mógł by mieć trzy zakończenia, wystarczy obciąć końcówkę. Doskonała rola Pachina. Odrobina sexu, i prawdziwego horroru, ale bez idiotycznego straszenia z zaskoczenia. Bardzo ciekawe dialogi. Oto atuty tego filmu."

Gratulacje dla osoby, która to zaakceptowała.

Szajba

Gratulujemy też temu, kto to napisał.... O_o

ocenił(a) film na 7
TheEmpyrean

można go zgłosić do usunięcia

http://www.filmweb.pl/blog/entry/430973/comment [www.filmweb.pl/blog/ent...]

Szajba

"Odrobina sexu, i prawdziwego horroru, ale bez idiotycznego straszenia z zaskoczenia. "

zostalam powalona z nog :D

Avaia

Jakie do usunięcia? Toz to mega opis! Nigdy nie widziałem takich bzdur!
A najlepszy i tak jest "Pachino"<hahaha>! Pachino dobre sobie!:D A moze to miało być Pachwino?:D Mistrzostwo świata!

ocenił(a) film na 8
Szajba

ten 'potętat Pachino' i ten fragment o schodach(bardzo dziwne schody, oślizłe i kręte ;)))) ) jest boski. hehe. a i jesczcze wszyscy mają halucynacje a 'Pachino' się śmieje. buhaha. cudo. więcej takich postów w szarym naszym świecie!

ocenił(a) film na 7
elmtree

mój ulubiony fragment to "wszyscy mają halucynacje, a Pachino się śmieje." świetne :D

mota

fragment z "halucynacjami" też mi się najbardziej podoba :D
i nie wiem czemu, ale "Pachino" kojarzy mi się z jakimś dużym misiem panda ;D

ocenił(a) film na 9
Szajba

"Pachino" nie znam goscia, jakis nowy??? A na serio wstydz sie nie umiec poprawnie napisac nazwiska jednego z najlepszych aktorów i opis tez "rewelacja". Ale debil z ciebie. Skad sie biora tacy ludzie bo nawet wiesniaki które nie znaja Pacino (watpie zeby tacy byli) wiedza jak to napisac. Ty lepiej pomysl zanim cos napiszesz. Żal mi cie.

ocenił(a) film na 8
Szajba

Świetny opis :))

ocenił(a) film na 10
Szajba

brawo dla autora! :D Rozbawiłeś mnie z rana.