Początkowo film wciąga, buduje napięcie, wiele znaków zapytania, niedomówień a potem... robi się z tego taka perwersyjna bajka, gorsza niż Bolek i Lolek ;)
Nie przesadzaj
Nie powiedzałby że robi się z tego bajka. Bajki są dla dzieci<<w większości wypadków>>, a tego dzieciom nie polecałbym oglądać. Zastanów się jak skoczyć taki film. Trwa on 144 min jakoś to trzeba było zrobić - lepiej czy gorzej. Jeżeli byłaś na Władcy pierścieni w kinie to wiesz co to znaczy "ból dupy" Wysiedzieś w kinie 3 godz to nic przyjemnego. Sądzę że skrócili film właśnie z tych powodów i wycieli parę fajnych scenek. Wiadomo każdy film mógłby być lepszy, niestety zawsze jest jakieś "ale".
trochę racji w tym jest
Chociaż zakończenie mogło być znacznie lepsze, film się przecież zaczął całkiem interesująco, na Władcy Pierścieni nie byłem :) bo nie lubię bajek :)
A ja Cię popieram:) Jest nieźle, potem to sama sieczka. Mnie film zawiódł . Trudno powiedzieć coś ponad to iż miły:) No i humorystyczny, bo Szatan powinien mieć jakąś charyzmę, urok i wdzięk. Staruszek z białą szczęką raczej nie przyciąga, za to godne pochwały są jego wyczyny erotyczne...w takim wieku naprodukować tyle dzieci?:) (bo zakładam że Czas dla niego łaskawy).
Bajki lubię często, a perwersję nie w takim wydaniu. To nieco jak z wklejaniem wiadomych scenek do bajek w Fight Clubie- większego sensu to nie ma, a jednak je wkleja:):)
btw- samiutka końcówka jednak rewelacyjna- w kwestii ulubionego grzechu- PYCHY ]:-)
Nie ! Najlepszy był moment jak strzelił sobie w łeb.
A szatan jest dobrany idealnie - myśle że taką scenę jak jest w kościele nie odegrałby nikt oprócz Ala Pacino.
Szatan był zajebisty.
Szatan...szatan...hm... zestawie z Pacino uważam że o wiele lepiej wypadł już De Niro w Harrym. Ja bym widziała w tej Mefistofelesa Walkena...albo Oldmana. Kogoś z odrobiną szaleństwa, pociągającego i to nie wizualnie, a dzięki owej sile wewnętrznej. Tej brak kreacji w Adwokacie:/ Ale- to moje zdanie. Pozdrawiam.
FUJ!! Niewiarygodnie bzydki film. Nie dla dzieci. Ten Pacino w roli diabła BYŁ OKROPNIE PRZEKONYWUJĄCY! Troszkę się bałam....
Przerzuc sie na Bolka i Lolka, dodaj do nich Baltazara Gabke i masz dla siebie kino, pelne zajecie na sobotni wieczor, lol
Warto oj warto , świetna kreacja Pacino .Dla takich filmów warto żyć , może jest kilka niedociągnięć, ale w tym przypadku to mały pryszcz . A co do stwierdzenia "perwersyjna bajka" , bajka to według mnie coś niemożliwego i naiwnego ,a w tym przypadku mogło to się przydażyć każdemu z nas ........ (choć scena ze strzałem w głowe jest nieco naciągana )