7,3 71  ocen
7,3 10 1 71
Afsana Pyar Ka
powrót do forum filmu Afsana Pyar Ka

Nie ma się co oszukiwać, mimo występu Aamira film jest banalny i w wielu miejscach trąci
kiczem (zwłaszcza, gdy jest to już wasz n-ty film z tekstem: "Raj, nie mogę bez ciebie żyć!" ;D).
Scenariusz jest bardzo prosty i do bólu przewidywalny, stroje, choreografia i scenografia nie
zachwycają, niektóre sceny były denerwujące - zwłaszcza, gdy bohaterka nie dała się
udobruchać, ale pod nosem śpiewała sobie, że bez Raja chyba umrze etc.;) No cóż. Jeśli to był
dramat, to nie tego się spodziewałam. Piosenki były kiepskie, nie wpadały w ucho, ale
przynajmniej nie denerwowały. Jedyne, co tu zasługuje na uwagę, to zasady głównego
bohatera, jego podejście do świata i kilka dialogów tudzież monologów z jego udziałem,
naprawdę fajnych i wartych zapamiętania. Przekaz jest prosty - to nie pieniądze się liczą, tylko
miłość i rodzina, a człowiek z zasadami dla swoich ideałów jest gotów na wielkie poświęcenia;)
To przekaz oczywiście bardzo prosty, a film jest wykonany bardzo tendencyjnie bo dziwi, że
ojciec Raja tak szybko się zmienił oraz że wcześniej jego poglądy były co najmniej bez sensu,
bo ciągle powtarzał, że to pieniądze są najważniejsze... Eh, trudno, ale teksty Raja naprawdę
fajne. Reszta niewarta zobaczenia, więc raczej nie polecam:)

oldschool_punk00

Nie jest tak źle, młody Aamir w wersji romantycznej (nawet tańczył! ;D) był przeuroczy. ;-))