4,6 3,1 tys. ocen
4,6 10 1 3063
3,0 3 krytyków
Aftershock. Miasto chaosu
powrót do forum filmu Aftershock. Miasto chaosu

Siema!
Jestem świeżo po seansie tego filmu na słuchawkach, i powiem szczerze, że pozytywnie się zaskoczyłem. Oprawa dźwiękowa na plus, nadaje odpowiedniego klimatu i pozwala wczuć się w dyskotekowy początek filmu, a wraz z rozwojem akcji w morderczą pogoń za przetrwaniem. Co do dialogów - są fajnie napisane, pozwalają utożsamić się z bohaterami, czasem śmieszą, czasem nudzą, są po prostu porządne. Efekty specjalne może nie są prosto od Camerona, ale nie ma kichy, do produkcji Asylum/Uwe Bolla jeszcze daleko, oczu nie wyżrą ;).
Jeżeli chodzi o fabułę - Czysta rozrywka! Wyjazd trzech koleżków na niesamowitą balangę do Chile, podczas której dochodzi do trzęsienia ziemi i uwolnienia więźniów którzy biegają bezkarnie po mieście... brzmi jak tani scenariusz kupiony za 25 dolców, żadnego nowatorstwa, a tymczasem jest nieźle, napięcie jest, niewybredny humor też, troszkę brutalnych scen i mamy klimat. Wydarzenia na ekranie, a raczej forma ich przedstawienia jest jak dla mnie super! bo czego więcej się spodziewać po produkcji sygnowanej nazwiskiem Eliego Rotha? Czystej rozrywki!

Nie będę się rozpisywał dalej, bo to już by podjeżdżało pod spojler, więc reasumując: obejrzałem ten film jednym tchem, wywarł na mnie pozytywne wrażenie, i gdyby nie parę niejasności w zachowaniach bohaterów i dałbym 8/10, a daje mocne 7.