Agenci

2 Guns
2013
6,7 55 tys. ocen
6,7 10 1 54830
6,3 15 krytyków
Agenci
powrót do forum filmu Agenci

Mimo dobrego aktorstwa (ale nie wybitnego) Wahlberga i Washingtona to film ma zbyt dużo niedorzecznych i absurdalnych scen żeby brać go na poważnie a niestety reżyser próbował zrobić film za bardzo na serio.

ocenił(a) film na 2
malybonsai

Też przysnęłam...:) To ani komedia,ani kino akcji ani nie wiadomo co.

ocenił(a) film na 6
monica80c

Niestety się z Wami zgadzam. Scenariusz bardzo przeciętny - a niektórych reakcji przyczynowo-skutkowych do tej pory nie rozumiem. Faktycznie ciężko określić co to było gatunkowo. Filmweb jak zawsze odwala ten dział. Nie jest to thriller, nie jest to kryminał, ani typowa akcja. Chyba najprędzej komedia kryminalna. Dla Denzela zobaczyć warto, ale do rewelacji daleko. Na pewno nie jest to film, o którym się będzie pamiętać. Szkoda...

ocenił(a) film na 3
malybonsai

Wlasnie ten film nie jest na serio i nawet nie stara sie byc i to jest niestety jego glowna wada. Nie wiem co teraz rezyserzy robia z tymi filmami ale kompletnie brakuje im (tym filmom) "jajec", takie cieple kluchy i to jeszcze odgrzewane. Dla mnie wstawki komediowe w kinie senssacyjnym ktore i tak nie smiesza w dodtaku zalatuje od nich sztucznoscia sa pozbawione jakiegokolwiek sensu zeby umieszczac je w scenariuszu. Ilosc intryg zeby chyba ubarwic cala historie przyprawia o dreszcze...jedno pytanie dlaczego ten film nie mogl byc na powaznie? 3/10.

arielos

bo wjazd chryslerem na teren bazy wojskowej trzeba traktować jako żart. film żenujący. jak miało to być coś podobnego do niezniszczalnych to spoko, ale twórcy poszli na całość mieszając powagę z totalną głupotą i brakiem realizmu. nie wolno mieszać ze sobą rzeczy do siebie kompletnie niepasujących... trzeba się zdecydować - robię film poważny czy zabawny.

ocenił(a) film na 8
malybonsai

A ja się świetnie bawiłem na tym filmie. I nie mam kłopotów z jego zaszeregowaniem - ja bym ten film określił po prostu komedią kryminalną. I nie ma co narzekać, że to jakiś nowy wymysł. Przecież było wiele takich filmów - choćby Gliniarz z Beverly Hills, czy seria Zabójcza Broń. Problemów ze spójnością fabuły też nie dostrzegam. Zalety tego filmu wg mnie to:
- świetne, komediowe dialogi
- Denzel momentami przypominający Alonso z Dnia Próby - jego szczyt wg mnie :-)
- fajne auta :-)
- świetna muzyka
Dawno nie widziałem filmu sensacyjnego, który oglądałbym z równą przyjemnością. Polecam - duża porcja świetnej rozrywki!

aaadi

świetne komediowe dialogi? nawet raz się nie uśmiechnąłem - no ok raz i to z politowania :)

malybonsai

True, jeden ze słabszych filmów z Pędzelem.

ocenił(a) film na 7
malybonsai

Zanim ludzie zabierzecie się za oglądanie filmów wyśpijcie się porządnie.

malybonsai

zgadza się przez jakiś czas liczyłem na ciekawe rozwiązania w akcji ale jednak wyszły tylko klasyczne bzdety. Co do Wahlberga to koleś jakoś tako ostatnio wychodzi w filmach lepiej.
Ale film nędza nie ma co.

ocenił(a) film na 6
malybonsai

chcialem wlasnie zakladac temat, ze tez przykimalem przy tym filmie i musialem urywkami lukac na sceny, które przekimalem. Szkoda, bo zapowiadalo sie fajnie, a wyszlo średnio.