Agenci

2 Guns
2013
6,7 55 tys. ocen
6,7 10 1 54830
6,3 15 krytyków
Agenci
powrót do forum filmu Agenci

Kto ocenił ten film na 7 i więcej gwiazdek??!! [proponuję dożywotni zakaz logowania na
Filmweb.pl] Dziś tylko jednym zdaniem: Islandczyk opowiadający historię zrabowania
amerykańskich dolarów meksykańskiego mafiozy przez amerykańskich aktorów , CIA, DEA,
schowanych w bazie marynarki wojennej, transportowanych chińskim samochodem - to nie
mogło się udać, no i się nie udało!

w_piec_zdan

co masz do Islandczyków?...
a tak serio: ten film ma coś z Kilera - tj. pewną umowną stereotypowość wszystkich "bohaterów" - ale znacznie, znacznie bardziej finezyjną. 2 guns nie jest komedią - nie mamy się śmiać - ale jest w sumie zabawną wersją filmów akcji. Być może ten islandczyk-reżyser przesądził o powodzeniu przedsięwzięcia. Jedynym sposobem, żeby sobie radzić z tą żenującą Polską jest śmiać się skrajnie - utożsamiając z Jurkiem K.... A Islandczyk potrzebuje znacznie mniej - troche słońca, troche akcji, trochę ironii, odrobinę kiełkującej przyjaźni i zdrowego dystansu do siebie.
a tak na marginesie: dałej tyle samo gwiadek, co trzeciej (sic!) części Kac Vegas... zanim mnie wylogujesz rozważ, proszę, tygodniowy autoban... po co było wogóle to oglądać?

w_piec_zdan

jesteś żałosny

ocenił(a) film na 5
Czastek

fajnie, że napisałeś żałosny a nie rzełosny - dzięki ;-)

w_piec_zdan

beka sreka up

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

chciałem napisać że film super ale przekonałes mnie. od teraz zawsze będę Cie pytał czy dany film mi sie podobał bo widzę że jesteś jakąś wyrocznią filmową

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

Tobie powinni dac zakaz logowania sie na filmweb, za to, ze dales tak genialnemu filmu jak "Zycie Carlita" tylko 5, no sorry, ale chyba ci sie cos pomylilo

ocenił(a) film na 5
black_bastard

Ciekawy jestem Twojej oceny ponieważ wśród 50 filmów, które oceniłeś brakuje mi Życia Carlita. Nie muszę ocenić filmu zgodnie z ogółem, myśląc "nie, no skoro film ma 8,0 to również dam mu wysoką ocenę pomimo, iż nudziłem się jak mops i finalnie zasnąłem".

ocenił(a) film na 5
w_piec_zdan

Ach, człowiek o poranku, przed kawą nie kontaktuje, przecież pewnie oceniłeś a ja tego nie widzę ;-)

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

hehe, mam ocenionych ponad tysiac filmow, wiec nota za Carlito's Way byla wystawiona juz chyba z 5 lat temu i dostal 10/10. Nie moja wina, ze filmweb pokazuje tylko 50 filmow ocenionych przez userow.

" Nie muszę ocenić filmu zgodnie z ogółem, myśląc "nie, no skoro film ma 8,0 to również dam mu wysoką ocenę pomimo, iż nudziłem się jak mops i finalnie zasnąłem".
w odpowiedzi na post: black_bastard

..."

No to dowaliles farmazony totalne. Film jest bardzo głeboki, zarowno w warstwie budowy portretu psychologicznego gl. bojatera jak i samego przekazu. Swietnie przedstawionie zostaly realia kryminogenne owczesnego NYC. Kreacje aktorskie mega, a sam Pacino w tym filmie rozpieprza system. Takze Sean Pen. Muzyka, dialogi, klimat i masa innych czynnikow ksztaltuja ten film na arcydzielo gatunku.
Nudzi? no sorry, ale ten zarzut jest z dupy, a to ze zasnales to juz tylko swiadczy nie za dobrze o tobie i twoim guscie.
Po za tym, jak zasnales i nie widziales calego filmu to nie wystawiaj oceny, bo to dziecinne i idiotyczne.
Moze nie dorosles do tak madrych filmow jak Zycie Carlita, ale twoje zarzuty sa rown ie prawdziwe i glupie jak zamach smoleński.

ocenił(a) film na 5
black_bastard

Zdecydowanie sam rechotałem ze swojego porannego faux pas - człowiek przed poranną kawą nie powinien zajmować się tak istotnymi rzeczami jak komentowanie filmów, a tym bardziej odpowiadaniem na komentarze do komentarzy.

Życie Carlita. Cóż, gust jest jak dupa - każdy ma swoją. Dla Ciebie ten film był na 8, dla mnie na 5. Czy to, że się na nim nudziłem i zasnąłem świadczy o tym, że do tego filmu nie dorosłem? Zabieram się zatem za zgłębienie tej ciekawej tezy i spisywanie rzeczy do których nie dorosłem.

... "tak genialnemu filmu" powiadasz

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

dalem 10, a nia 8, 8 to stanowczo za malo. Radzilbym ci obejrzec jeszcze raz ten film, bo jest w 10 najwazniejszych filmach kina gangsterskiego, zaraz obok takich perelek jak Chlopcy z Ferajny, Ojciec Chrezstny, Scarface i kilku innych

http://kulturozerca.pl/film/kino-gangsterskie-10-filmow-ktorych-wstyd-nie-znac/

ocenił(a) film na 5
black_bastard

Może mnie nawet namówiłeś, ale zdania o filmie Agenci nie zmieniam ;-)

ocenił(a) film na 7
w_piec_zdan

Szkoda, że ci się film nie podobał, ale naprawdę nie rozumiem po co piszesz takie teksty, ktore zwyczajnie prowokują. To, że masz swoje zdanie to bardzo dobrze świadczy o tobie, ale sposob w jaki je wyrazasz juz nie

ocenił(a) film na 5
Tmk1906

Także żałuję, że film mi się nie podobał ponieważ nastawiłem się na dobre kino, a wyszło bardzo słabo. Opinie chyba nie muszą być miłe dla oka i zgodne z oczekiwaniami. Warto czasami wystawić opinię - papierek lakmusowy i zmierzyć poczucie dystansu, humoru użytkowników :-) Dla mnie film to tandeta totalna i tyle.

ocenił(a) film na 7
w_piec_zdan

Skoro film jest aż taki słaby to po co zawyżasz ocenę.5 to całkiem przyzwoita nota.Jesteś niekonsekwentnym trollem i tyle.

ocenił(a) film na 5
hiszpano

Zastanawia mnie ta kropka przed 5 - to jakiś celowy zabieg? Przyzwoita nota? Nie wiem jak Tobie Hiszpano, ale mi w toolipie przy piątej gwiazdce wyświetla się "Średni". Jeśli zatem średni jest dla Ciebie przyzwoitą oceną to mierzymy świat inną skalą ;-)

Polecam zapoznać się ze znaczeniem obu przymiotników:
przyzwoity - http://pl.wiktionary.org/wiki/przyzwoity oraz
średni - http://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%9Bredni
być może zmienisz zdanie na wiele tematów i z przyzwoitych staną się średnimi i na odwrót.

ocenił(a) film na 6
w_piec_zdan

Carlito's 5 Lion King 10 i wszystko jasne xD

ocenił(a) film na 5
VanDeRem

Król Lew wyznaczył nowe, bardzo wysokie standardy dla filmów animowanych. Zgarnął wszystkie nagrody za świetną muzykę i do dziś jest jednym z niewielu filmów familijnych, na którym w latach dziewięćdziesiątych chlipali wszyscy od 5 do 75 latków! Tak - daje mu absolutnie zasłużone 10**********! Powiedz Remigiusz gdzie leży kłopot z doborem repertuaru ponieważ 90% filmów oceniłeś na 5 lub 6? Nie zabrałeś dziewuchy na randkę na Króla Lwa ?? [SZOK] ;-)

ocenił(a) film na 6
w_piec_zdan

1. Lwa oglądałem i sorrki do mnie nie dotarł i nie poraził mnie swym okazanym przez krytyków geniuszem ;) W wiadomym momencie chlipania nie ogarnąłem reakcji pozostałych (przez dziewuchę na tą histerie nie parsknąłem śmiechem :))
2. Zaledwie 60% (sprawdzałem) oceniłem 6-5 bo na to zasługują
3. Moja wypowiedź bądź co bądź ironiczna miała jednak na celu brak mojego zdziwienia dla twojej oceny trudno aby ktoś wrażliwy na Lwa zrozumiał dramat Carlito i piękno tego filmu (nie każdy musi więc luz)
4. Zróbmy tak ja podam 3 tytuły i Ty ja oglądnę twoje Ty moje co ty na to?

ocenił(a) film na 5
VanDeRem

OK: Koneser, Pogorzelisko i Polowanie http://www.filmweb.pl/film/Polowanie-2012-640318

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

5tka to gowniana nota

ocenił(a) film na 7
w_piec_zdan

A cóż tak się do człowieka przyczepiliście. Film uznał za mizerny, jego ocena. Macie inne zdanie to je uzasadnijcie. Naśmiewanie się z czyichś ocen jest szczeniackie. 2 guns to jednak całkiem udany film. W morzu badziewia, które nas otacza człowiek zaczyna cenić nawet drobne przyjemności. Ten film nie pretenduje do bycia objawieniem roku, ma być dobrą rozrywką i jest. Dobrzy aktorzy, fajne dialogi i realność z przymrużeniem oka. Trochę pulp fiction, trochę zabójczej broni i trochę policjantów z miami. Dla mnie jak nic 7.

kubap1

@kubap1 - tutaj nie chodzi o to, że się do człowieka ktoś przyczepił czy nie. Zauważ, że to on zaczął wychwalać swoje zdanie, w sposób, który prowokuje durną dyskusję (tutaj ukłon @Tmk1906
).
Zauważyłem, że sam czasami wpadam w nie potrzebne dyskusje, bo jak czytam wypociny ludzi, to mi się nóż otwiera w kieszeni. Każdy ma prawo do swojego zdania. Każdy może oceniać film wg. własnej wiary i odczuć mu towarzyszących.
Ba! Każdy może opisywać swoje odczucia bądź kompletnie nie pisać nic na temat filmu.

@w_piec_zdan - po co komuś dawać bana za ocenę tego filmu powyżej 5. To nic nie da. Na dany film głosuje tyle ludzi, że jedna ocena nie będzie miarodajna. A jeżeli tłumowi się coś podoba, film dostaje wyższą ocenę, to i średnia będzie mniej zachwiana.

Ja już dawno przestałem się kierować opiniami na temat filmu. Zerkam tylko na ocenę z Filmwebu i z imdb i wyciągam średnią - oglądam to, co ma powyżej 5.5 :) Czasami ta metoda się na mnie mści, a czasami tak bardzo chcę obejrzeć film, że nie zwracam uwagi na noty - i to też się na mnie mści :]]]

Zatem Panowie i Panie - spokojnie, oglądajcie, oceniajcie, dwoma słowami: "bawcie się".

Ave

ocenił(a) film na 5
w_piec_zdan

Mocne slowa hehe
Tez dalam 5. Mimo dobrej gry aktorow film byl 'dziecinny'-zbyt naiwny...przynajmnien w moim odczuciu...Ale kazdy ma prawo napisac swoje zdanie i dac swoj glos...w innych krajach film tez nie przyjal sie zle...nie mozna oceniac kogos za to, ze lubi lody o smaku czekoladowym, ktorych ktos inny nienawidzi :)
Pozdrawiam cieplo:)

ocenił(a) film na 5
a_rkadia

... już myślałem, że jestem jak Sam Rockwell w filmie Moon!

ocenił(a) film na 6
a_rkadia

Rozumiem, że Zabójcza broń czy Breaking Bad są też "dziecinny'-zbyt naiwny" i tylko Kurosawa jest super no ok jak kto lubi?

ocenił(a) film na 8
w_piec_zdan

Przeczytaj swoje posty i później pisz. Sam mówisz o różnych gustach i sam sobie zaprzeczasz.

ocenił(a) film na 5
niuniek813

Hmmm tak na logikę to nie da się najpierw przeczytać a później pisać ;-) No, ale skoro nalegasz to:
a) Ageci to dno,
b) tak, każdy może mieć swoje zdanie,
c) zdecydowanie Król Lew jest super,
d) Życie Carlita - zasnąłem, ale Black Bastard namówił mnie na repetę.
Nie widzę niespójności, wskaż paluchem proszę.