PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014264}
5,3 47 tys. ocen
5,3 10 1 47059
4,0 52 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa

Patopoprawność także w Kleksie. Był Adam Niezgódka bo tak było w książkach ale dorwała się lewica i będzie feminizacja. Można od razu było dać mulatkę i wtrącić wątek homoseksualny Kleksa. A co! Jak szaleć to szaleć. Znając megalomanię Kwaulskiego to będzie tam wszystko. Poza sensem i zgodnością z książkami

skoczek_narciarski

Gosc ocenił film bez oglądania, do tego biadoli że remake to remake. Pozdrawiam.

Animefun666

Dokładnie. I czepianie się że gówna rolą to dziewczynka (jak by to znaczenie czy film będzie dobry czy nie).

Jakub_Jko

Bo wpisuje się w durny trend?

ocenił(a) film na 6
Tommy_Eastwood

Jaki trend ? Wiesz co to jest film na motywach i czy rozróżniasz to od adaptacji ? Nawet oryginalne filmy nie były adaptacjami a już argument że wersje z lat 80 były super hiper to radzę obejrzeć raz jeszcze bo nie wmówisz mi chyba że chłopcy biegający na golasa pod drzewem i śpiewający pioseneczki nie są przęgięci jak cholera a smolen w rajtuzach to tylko dziewczynkę podglądał przez teleskop. W obecnych czasach zrobili akademię dla wszystkich i dla chłopaków i dla dziewczyn i co w tym jest złego ? Naprawdę mieli skopiowac filmy z Fronczewskim kropka w kropke ? Nawet jakby tak zrobili to i tak byłby lament.

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

ty to najlepiej byś chciał obejrzeć p0rn0 z albercikiem na czele jak posuwa kleksa nie ?

ocenił(a) film na 6
sebastian_lisiewski

co ty czlowieku masz za fiksacje w glowie ? ciagle cos piszesz o seksie. masz jakies braki ?

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

nie dość że jesteś pokrzywiony w sferze intymnej to jeszcze w intelektualnej, nie rozumiesz kompletnie jak działa programowanie w okresie dojrzewania

ocenił(a) film na 6
sebastian_lisiewski

Nawet moja 7 letnia corka zorientowala sie ze Albert musi byc robotem albo kosmita co sie po napisach tylko potwierdzilo. Widac ciebie h..wo zaprogramowali :)

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

w takim razie współczuję jej takiego ojca który broni w internecie lgbeciaków, fee

ocenił(a) film na 6
sebastian_lisiewski

ja wspolczuje twoim przyszlym dzieciom jezeli ktores faktycznie okaze sie lgbt. ja swoje dzieci kocham bezwarunkowo. nie dziele na lepsze i gorsze. cienki jestes jak twoje komentarze.

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

w dupie byłeś i gówno wiesz, wszystkie moje dzieciaki są normalne

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

zresztą to nie chodzi nawet o homoseksualizm, ja nic nie mam do ludzi którzy tacy się urodzili bo nie mieli wyboru (nie jestem ignorantem) tylko różnica polega na tym, że odpowiednie służby w Polsce, starają się przemycić tę chorą ideologię "równości" która z równością ma tyle wspólnego co krzesło z krzesłem elektrycznym. Na świecie sa tysiące parafilii i jakoś nikt się nie afiszuje i nie stara się zmieniać kultury w której żyje, a oni jedni uważają się za lepszych i chcą deprawować ludzi, rozumiesz różnice ?

Animefun666

Tyle że te adaptacje to jedne z najlepszych naszych filmów w kategorii baśni/fantasy , taki HP na długo przed wiadomymi książkami , do tego kapitalny soundtrack

ocenił(a) film na 6
Przemek_Matuszewski

To nie były żadne adaptacje, tylko filmy oparte luźno na motywach.

hoze

Piękne urojenia, jednak pschoprawacyzm wywołuje trwałe szkody w mózgu xD

deziom

Fakty są dla ciebie urojeniami? To co? Jest tam baba czy coś niebinarnego uważającego się za Adę?

pysiek14

hehe... lewaki to stan umysłu!

xPERUNx

nie używaj "lewaki" i "umysł" w jednym zdaniu, proszę.....

Creep_7

Szkoda ze pan kleks Piotr Frączeski nie zagrał tej roli muzyka... Hmmm czemu nie ostrowska wszystko postawili na głowie liczyłem na hit polskiego kina coś w stylu niekończącej się opowieści z efektami fx z2024 niestety. Pozdrawiam Pana kleksa. Prawdziwego. Piotruś

Creep_7

masz rację haha

ocenił(a) film na 1
xPERUNx

Dokładnie! trzeba tępić tą lewizne dla dobra naszych dzieci, niech spie#$%^ją na zachód a tu zostawią ład i porządek

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sankt1910

Zgłaszam mowę nienawiści do prokuratury.

ocenił(a) film na 1
deziom

no pewnie... deprawowanie lewactwem psychikę młodych pokoleń jest ok ta? ruscy już 6 latków uczą jak przeładować karabin a u nas wciska się do głowy pe%alstwo dzieciom, za 20 lat ruskie onuce tu przyjadą i zabraknie normalnych facetów żeby bronić nasz kraj, super idea

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

Nie zrozumiałeś durniu o co mi chodziło, precz na zachód p3d4ale

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

morda pe$%le , won na zachód ty durna onuco, albo idź tam do ruskich wypnij tyłeczek, to potrafisz najlepiej, oni lubieją takich chlopców

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

mam nadzieje że w końcu ktoś tobie rozwali ty pokrzywieńcu, PRECZ stąd, to film dla dzieci ! Nie umiesz swoich własnych zrobić? Nie masz prawa komentować takich filmów

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

powiedział p3d3r4sta... powiedziałbym że lata mi to koło chvja ale byś się tylko oblizał, tfu i PRECZ

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

tobie przydało by się odstrzelić

hoze

Jestem zawiedziony przecież miała być Pani Kleksia o czarnej karnacji wszystko zmarnowali, tak na poważnie to Pan Kot nie dorasta dykcją i głosem do pięt Panu Fronczewskiemu który idealnie nadaje się do tej roli może i teraz bardziej jak jest starszy, wystarczy że wypowie parę słów i jest już magia. Zamiana Adasia na Adę to już komedyja dzisiejszych czasów . Daniel Radcliffe wylosował los na loterii że teraz nie kręcono H.Pottera i że żyje autorka książki bo popaprany świat dzisiejszego filmu zrobiłby z głównego bohatera Harrę Potter. Gdyby twórcom zależało jedynie na poszerzeniu widowni to by zrobili szkołę koedukacyjną 25 procent białych 25procent czarnych 25 azjatów i 25 trasplciowych hehe.Moze nakręca Bonda gdzie czarna agentka 007 będzie innej orientacji, wszyscy na to czekamy. Kopernik też była kobietą, nie dajmy się zwariować

nanli_81

Trzeba by rzucić wyzwanie twórcom żeby zekranizowali "Anię z Zielonego Wzgórza :))) Może dzięki temu Maryla i Mateusz wreszcie doczekaliby się chłopca ;)

Moriah

Coś Ty, nie wierzę, że zmieniliby kobiecą postać na męską, wtedy to dopiero lewaki by się spruły, że dyskryminacja i piekło kobiet :D

ocenił(a) film na 1
nanli_81

mi osobiście główna bohaterka aż tak nie przeszkadzała jak te blond "coś" które chciało być dziewczynką a było chłopcem, ojejku ale peszek.....
Dobrze że się w lodzie w końcu utopiło,

sebastian_lisiewski

Albert od początku jest ukazywany jako chłopiec, jedynie z dłuższymi włosami.

ocenił(a) film na 1
kim_wasilczuk

i z grzywką jak dziewczynka? i jeszcze narzeka że jest dziwadłem? no ciekaaawe dlaczego? eh... szkoda szczempić ryja

ocenił(a) film na 6
sebastian_lisiewski

widac jak film ogladasz ze nie zrozumiales ze Albert to android. Ale czego sie spodziewac po takim braku mozgu.

ocenił(a) film na 1
Maciek_2

posłuchaj ty półmózgu i amebo internetowa, nie masz pojęcia jak działa psychika i programowanie jej w procesie socjalizacji więc zaklej sobie ten wstr3tny pysk i idź się zadowalaj gdzie indziej

hoze

Nie popłacz się tylko z powodu zmiany płci głównego bohatera.

Nekros97

A ty już możesz zacząć się podniecać, że kolejną ofiarę złożono na ołtarzu politpoprawności i obecnej narracji.

Nekros97

Ssaj

Nekros97

Jak by inaczej poprowadzili jej wątek to ludzie by to bardziej przełkneli

Przemek_Matuszewski

Ada zamiast Adasia to najmniejszy z minusów tego "filmu"

hoze

Zapomniałeś dodać, że teraz w każdym pomieszczeniu Akademi będzie wisiał krzyż na ścianie. Czy ksiądz Natanek nie potępił przypadkiem Pana Kleksa? A może to były Pokemony…?

hoze

wiedz ze warto sie zainteresowac filmem, jesli patoprawica sie zesrywa w komentarzach :D

qboot

A wam turbolewaki wydaje się, że jesteście lepsi? Jesteście tak samo powaleni, a może i jeszcze bardziej.

Sanderus

przynajmniej nie płaczemy na forum filmwebu ze buuuuhuuuu ktos brdzie robił film taki jak sobie chce i mi sie to nie podoba ;(( :D nawet mi was nie żal głupki