PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014264}
5,3 47 tys. ocen
5,3 10 1 47085
4,0 52 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa
ocenił(a) film na 3
Jeisa

Dla 6 latka nie polecam. Dzieci bały się tego filmu. Raczej od 12 lat w górę

leviah

Hahah oryginalnych części to się człowiek dopiero bał

ocenił(a) film na 10
Jeisa

Były dzieci takie koło 5 lat, było trochę tekstów do czytania bo wilki rozmawiały w swoim języku bez lektora. Jeżeli chcesz zabrać dziecko to powiedz mu najpierw mogą być sceny zła (mroczny klimat tych wilkołaków i motyw chęci zemsty na Mateuszu). Ale ogólnie jak na całą salę to żadne dziecko nie krzyczało, żadne nie opuściło sali, wiele dzieci śpiewało oryginalne piosenki z kleksa jak leciały. Klimat fajny! Polecam!

Basieczek

Polecam bardzo dobrze zrobiony ale jak bym był dzieckiem to bym się bał

Basieczek

Dziękuję :) Pytałam bardziej czy nas wpuszcza czy sprawdzają wnikliwie ile dziecko ma lat. Nie lubię kłamać ;) A synek jeszcze jako 5 latek oglądał ze mną wszytskie części starego Kleksa, natomiast z czytaniem to u nas jest tak że synek ogląda ze mną japońskie anime w oryginale z polskimi napisami i daje radę.

ocenił(a) film na 10
Jeisa

Nie ma wieku minimalnego chyba. Przynajmniej w Wadowicach nie robili problemu nikomu :)

Basieczek

Jest napisane że od 7 lat, stąd pytam. Dziękuję :)

ocenił(a) film na 1
Jeisa

Ja w ogóle nie polecam bo w filmie brak fabuły, lepiej iść na np. Wyfruniętych, taka sztampowa bajeczka

ventana25

Dzięki, idziemy z sentymentu bo Pan Kleks to film mojego dzieciństwa a synek też lubi stare części.

ocenił(a) film na 1
Jeisa

szczerze polecałabym naprawdę zobaczyć jeszcze raz starsze części niż psuć sobie sentyment