PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014264}
5,3 47 tys. ocen
5,3 10 1 47085
4,0 52 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa

Właśnie wróciłam z kina. Niesamowity film, muzyka perła, wgniotło mnie w fotel. Myślałam że idę na nudny film dla dzieci a wyszłam zaczarowana. Warto naprawdę pójść do kina.

ocenił(a) film na 10
Darlowkoforever

Ja idę w sylwestra drugi raz! Muszę obejrzeć to znowu! Kocham, kocham, kocham! Petarda film.

ocenił(a) film na 3
Darlowkoforever

Nie no, wcale to nie jest fikcyjne konto założone przez osoby związane z filmem by go chwalić. WCALE! :D A film jest totalnym gównem! :D

ocenił(a) film na 10
Alex303

Nie nie jest. Założyłam to konto właśnie dla tego filmu. Już dawno mnie żaden film tak nie zauroczył i zaskoczył. Poszłam na niego z15letnim synem i myśleliśmy że to będzie nudny film. Ale zaczarował mnie. A scena z piosenką podróże Alberta wgniotło mnie w fotel. W mediach społecznościowych możesz mnie znaleźć jako Darłówko forever. Możemy popisać prywatnie jak chcesz na temat tego filmu. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Darlowkoforever

No cóż, jak to prawda, to podziwiam, bo ten film to jest jeden z większych gniotów tego roku, zarówno według widzów, jak i krytyków. Ale skoro tobie się podoba, to ja Ci tego nie będę odbierać.

ocenił(a) film na 10
Alex303

Mi się rzadko podoba to co krytycy mówią. O Ogniem i Mieczem też gadali ze to chała jak w 6 klasie szlam na niego do kina a teraz dla większości jest kultowy. Dlaczego mi się tak podoba Akademia Pana Kleksa nowa? Za 2 lata kończę 40 lat a na te prawie 2h poczułam się znowu dzieckiem. I chociaż na te 2h problemy znikły. Czasami warto wyłączyć analizowanie a włączyć wyobraźnię. Nie przekonuję Ciebie do tego filmu po prostu osobiście bardzo się cieszę że ten film powstał. Zaczarował mnie. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Darlowkoforever

No to jesteśmy prawie w tym samym wieku. I tak jak dla mnie Pan Kleks z 1984 roku, to jest absolutnie kultowa pozycja pełna magii, tak ta nowa wersja je magii nie ma w ogóle. Film stara się małpować zachodnie filmy fantasy zatracając totalnie klimat książki, czy starego filmu. Już pomijając tysiące wad, które ten film ma, zaczynając od papierowych bohaterów, chaotycznej, teledyskowej fabule, po żenujące pokazanie samej postaci Pana Kleksa, który najpierw pajacuje jakby był wiecznie naćpany, a później zamykają go wilki w klatce i tyle go widzieli! :D