PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014264}
5,3 47 tys. ocen
5,3 10 1 47059
4,0 52 krytyków
Akademia pana Kleksa
powrót do forum filmu Akademia pana Kleksa

Poszedłem z otwartym umysłem oraz nadzieją że się udało ,tym bardziej że krytykom się nie podobało więc była szansa że zwykły kowalski będzie zachwycony .Niestety JESTEM ZMIAŻDZONY tandetą tego filmu,wściekły ,żeby tak napluć na KLASYKĘ,to się nie umywa do żadnej częsci Pana Kleksa! Zaczynając od tutułowego bohatera Kot jako aktor poległ ,to nie jest rola to jest TRAGEDIA ,DRAMAT ,PARODIA !!! Uwielbiam Tomasza Kota to aktor wybitny ale Kleks w jego wykonaniu to rozdygotany wariat który zachowuje się jak upośledzony człowiek ,nie mogłem uwieżyć w to co widzę .Teraz dopiero można docenić dodatkowo rolę Piotra Fronczewskiego który Kleksem był wybitnym a Tomasz Kot porażka! Obsadzenie w roli Księcia Mateusza ,starego Sebastiana Stankiewicza to jest strzał w głowę na poziomie Kastingu ,ludzie pomyślcie sekundę ...Książę Mateusz ....A teraz Popatrzcie na Sebastiana Stankiewicza no bez jaj ! Jego rola jest fatalna idiotyczna zresztą kogo nie jest w tym filmie? Ale najgorsze film nie ma scenariusza ,dostali gotowy wyrób i go spaprali a to JEST ZBRODNIA , w orginalnym Kleskie historia Księcia Mateusza jest pokazana i zajmuje jakiś czas ,emocjionalnie człowiek się angażuje ,w nowym kleksie jest tylko o tym Wzmianka ...Ada czyta historię Mateusza z księgi zajmuje to minutę ŻENADA przecież to cały sens filmu KSIĄŻĘ MATEUSZ i jego klątwa ,co za bzdura brrrr!!! Dzieci zaspiewały jedną piosenkę w dodatku Bez głównej aktorki Ady ,co za bzdura . Postacie zachwoują się w tym filmie jak idioci ,byłem z 13 latką w kinie która Pana kleksa oglądała ze mną po trzy razy każdą część i za głowę się łapała chcieliśmy wyjść z kina ....Mówimy o dziecku z 2010 roku któremu się podoba stary Kleks a na nowego patrzeć nie może ! Ten czerwony filtr na drzewach serio? Czy nikt nie wpadł na pomysł Niebiekie drzewa ....czerwony ? Bezmyslność na każdym kroku !!! JAK JUŻ SIĘ BIERZECIE ZA KALSYKĘ TO Z PASJĄ A TO NA POZIOMIE MONTAŻOWYM TO LEŻY I KWICZY ,KTOŚ WAS GONIŁ ?DNO!!!