Osobiscie przeczytalam cala serie Akademii Wampirow.. mysle, ze w wiekszosci osoby,, ktore tu zagladaly tez przeczytaly te ksiazki. Sadze, ze dobor aktorow nie jest najkorzystniejszy i w kwestii wygladu/podobienswa i co do talentu.. np mysle, ze do roli Rose bardziej nadawalaby sie Crystal Reed, gdyz aktorka, ktora zatrudnili ciagle wyglada na lekko wystraszona, a Rose taka nie byla, no i miala egzotyczna urode..no ale mowi sie trudno, zobaczymy co bedzie. gdy dowiedzialam sie, ze bedzie film na podstawie ksiazki normalnie piszczalam i skakalam z radosci..ale troche sie tego boje..no bo jednak to nasza wyobraznia wymyslila cale otoczenie, postacie itd i caly film moze zniszczyc ta magie .. :( ale i tak nie moge sie juz doczekac premiery,a a co Wy o tym sadzicie? :)
No i mysle, ze Dymitr jest za malo..no.. wiecie.. hahaha
No i moglabym wymieniac, ze wiekszosc z nich bardzo, bardzo mi nie pasuje, ale mnnijsza o to.
Ale musze znowu powiedziec o aktorce grajaca Rose- ma zla figure :(
Mi się obsada podoba, Crystal Reed ma 28 lat, wyobrażasz sobie jak by to było, gdyby mieli kręcić dalsze części? trzydziestoparo latka grałaby 17-latkę... Już wystarczy mi jak gra nastolatkę w Teen Wolf ;)
specjalnie dla Lucy Fry obejrzałam kilka odcinków "Mako Mermaids" i powiem wam, że potrafi wczuć się w rolę, gra tam wszystkowiedzącą i przemądrzałą i ładnie jej to wychodzi :)
Zoey jest według mnie idealną Rose :) za każdym razem jak czytam AW to wyobrażam sobie właśnie Zoey :P
Mam pewne wątpliwości co do aktora grającego Dimitra. Nie widziałam go wcześniej w żadnym filmie, jednak ma swoje plusy : jest rosjaninem, długie włosy, umięśniony i tak dalej...
Ogólnie - obsada mi się podoba ;)
Całkowicie się z tobą zgadzam;D Mimo, iż na początku typowałam innych aktorów ( ale to było przed tym jak dowiedziałam się że ma powstać film ). Uważam, że Danila będzie idealnym Dymitrem ( choć jak już czytałam w innych tematach wiele osób ma mu wiele do zarzucenia, ja się oczywiście z nimi nie zgadzam;D ) Tak samo Zoey i Lucy nadają się do swoich ról, choć muszę przyznać, że Lucy jeszcze nie do końca mnie przekonała;D
Zoey w charakteryzacji Rose jest całkiem niezła.
Widziałam film z Danilą. "Pięć narzeczonych" z 2011 roku. Powiem szczerze, że nie podobał mi się w tej produkcji. Być może to wina kreacji, ale wydawał mi się sztywny, mimo że była to rola komediowa. Mam największe obiekcje co do tej postaci. Nie zauważyłam żadnej chemii między nim a Zoey, a na tym najbardziej mi zależało.
Z takich mniejszych ról jestem niezadowolona z Masona. Nie wyobrażam sobie Camerona jako zabójce strzyg. Bardziej jako jakiegoś młodszego brata który gdzieś tam się kręci.
Nie zauważyłam, żeby fani książki narzekali na Sarah Hyland jako Natalie. Mi bardzo przeszkadza. Wygląda za słodko na Natalie. Czytając książkę myślałam o niej jako o wyrzutku, niepewnym siebie, cichym. Taka, która chowa się za własnym cieniem. A póki co, wydaje się szaloną nastolatką.
Mieszane uczucia mam co do Lucy Fry. Wszystko zależy od jej umiejętność, bo trudno mi ją sobie wyobrazić jako bezbronną dziewczynę. Mam nadzieję, że mnie zaskoczy.
Żeby nie było, że tylko narzekam to bardzo podoba mi się Dominic Sherwood jako Christian. O kimś takim właśnie myślałam. Olga Kurylenko, Claire Foy, Gabriel Byrne i Joely Richardson to świetni aktorzy i nie mamy się o co martwić w ich przypadku. Inaczej wyobrażałam sobie Mie i Sonie, ale myślę, że w wersji filmowej sprawdzą się.
Moim zdaniem Dominic jest idealnym Christianem, oby tylko nie zepsuł jego charakteru. I bardzo dobrze, że Richelle się uparła na niego (czytałam, że reżyser chciał zrobić z Ozery blondyna)
musisz się przyzwyczaić ja też się na początku wściekłam na przykład dlatego że Dymitr jest za stary bardziej by pasował aktor który grał Kaspiana w Narnii
Lissa ma usta jak po botoksie
Mia nie ma loków
Rose no nie jest zła ale wyobrażałam ją sobie inaczej ale dobra niech będzie
Christian jest prawie taki jak go sobie wyobrażałam (takie tam szczegóły) u mnie w głowie miał ciemniejsze włowy (a Dimka był blondynem ;p)
aktor, który zagrał Kaspiana jest starszy od aktora, który zagrał Dimitra a ten na pewno nie był blondynem :)
wiem ale no jakoś tak mi sie wyobraziło xD ehh..... moja głowa xDD
ale Kaspian wygląda młodziej i bardziej mi sie podoba
może Dymitr w mojej głowie był blondynem bo bardziej podobają mi sie blondyni sama juz nie wiem :D
Z tego co pamiętam w książce Dimitri miał ciemne włosy.
Zgadzam się z tobą co do Christiana po opisach w książce też tak go sobie wyobrażałam.
Co do Rose aktorka nie jest zła ale jej wygląd odbiega trochę od opisu Mead.
a jak wszem i wobec wiadomo: jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził ; )
I oto wypowiedz, która może zakończyć wszystkie sprzeczki o aktorów nie pasujących do roli.