Akademia wampirów

Vampire Academy
2014
5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24955
Akademia wampirów
powrót do forum filmu Akademia wampirów

Trailer wydaję się być troche jak wampiry dla dzieci... Chodź mam nadzieję ze jest wprost przeciwnie. Ale to dopiero się okaże. Dla dzieci czy nie uwielbiam ten temat, więc nie mogę się doczekać!

ocenił(a) film na 5
eskrzyniarz

Ja po obejrzeniu drugiego zwiastuna zaczynam się bać czy to nie będzie film dla 13stek.... Mam nadzieję, że nie skopią tego filmu bo seria książek jest świetna :)

Bianca06

To na podstawie książek? A kogo? Chętnie bym przeczytała

ocenił(a) film na 5
eskrzyniarz

Książki napisała Richelle Mead. Polskie tytuły lecą tak:
1. Akademia wampirów
2. W szponach mrozu
3. Pocałunek cienia
4. Przysięga krwi
5. W mocy ducha
6. Ostatnie poświęcenie
Bardzo fajnie się czyta, moim skromnym zdaniem :)

ocenił(a) film na 3
Bianca06

Ja sie podpisuje obiema rękami , że książki są świetne więc też zachęcam do czytania!

ocenił(a) film na 5
eskrzyniarz

zobaczyłam zwiastun i od razu pomyślałam o Czystej Krwi i wcale się z tego nie cieszę.
Boję się tej ekranizacji, bo to jedna z fajniejszych książek.

eskrzyniarz

Książki były świetne ;) praktycznie je pochłaniałam. Ale obejrzałam zwiastun i mam wrażenie, że ten film nie wypali. Po samym zwiastunie nie ma co oceniać, ale po jego obejrzeniu mam dokładnie takie samo wrażenie, że ten film jest o wampirach, dla 13-latek. Nie chciałabym się zawieść i liczę, że ostatecznie okaże się dobry. Ale teraz poza Zmierzchem i Igrzyskami Śmierci, żadna ekranizacja młodzieżowej książki nie odniosła wielkiego sukcesu, dlatego sądzę, że Akademii Wampirów będzie ciężko się przebić.

ocenił(a) film na 5
nata

Nie wiem czemu, ale uważam, że jednak serialowe adaptacje książek robione bez chaosu są lepsze. Ja teraz czekam na Bitten na podstawie książki Kelley Armstrong "Ugryziona". Ta seria też jest świetna :)

Bianca06

Właśnie poszukuję czegoś nowego, po Akademii... Obecnie czytam Kroniki krwi ;) - spin-off Akademii i i pewnie na dniach skończę, więc zaczynam poszukiwania czegoś innego. Przeczytałam opis tej "Ugryzionej" i zastanawiam się do jakiej książki jest ona podobna. Czy ona przypomina jakąś znaną książkę, czy to zupełnie coś nowego?

ocenił(a) film na 5
nata

To zależy czy czytałaś już coś o paczce wilkołaków :) Ktoś może powiedzieć, że książka podobna jest do serii o Mercedes Thompson, ale ja Ugryzioną przeczytałam najpierw i się zakochałam w tej książce :) Dwie pierwsze książki z tej serii przeczytałam już z pięć razy :)

Bianca06

Wilkołaki to raczej nie moje klimaty.. choć wampiry też nimi nie są, a Akademię Wampirów pochłonęłam ;) a znasz może coś w klimacie AW, poza jej spin-offem?

ocenił(a) film na 5
nata

Może z tego coś wybierzesz :) Wypisałam tytuły pierwszych książek z serii :)
Andrews Ilona - Magia Kąsa (seria Kate Daniels),
Arthur Keri - Wschodzący księżyc (seria Zew Nocy),
Frost Jeaniene - W pół drogi do grobu (seria Nocna Łowczyni tą serię uwielbiam),
Kenyon Sherrilyn - Fantasy lover (seria Mroczny Łowca - wampiry i połączenie greckiej mitologii),
Laurell K. Hamilton - Grzeszne Rozkosze (seria Anita Blake),
Neill Chloe - Niektóre Dziewczyny Gryzą (seria Świat Chicagowskich Wampirów),
Ward J. R. - Mroczny kochanek (seria Bractwo Czarnego Sztyletu);
Po więcej informacji zapraszam na mój profil na https:// www. goodreads. com/user/show/ 6051641-paulina :)
(bez spacji :D)

Bianca06

Dzięki ;) na pewno coś z tego wybiorę ;)

Bianca06

i ja też!

ocenił(a) film na 5
eskrzyniarz

Bardzo się cieszę :)